Miért jó nekünk a Slipknot? - Socfest

Miért jó nekünk a Slipknot?

Olvasási idő: 2 perc

Vegyvédelmi overálba bújt emberek ijesztő maszkban, vér, metál, ordítás, agresszív zene. Ezzel a lendülettel be is skatulyáztuk az egész zenekart. Pedig ha tudnád, mennyi minden van ezek mögött…

Miről is ismerjük meg a Slipknot-ot? Kilenc ember, mindenkin valami furcsa maszk van, egyenruhát hordanak, tagonként más-más kiegészítőkkel. Brutális színpadi előadások, energiával fűtött légkör. Dalszövegeik legjellemzőbb témái az érzelmek, úgymint düh, agresszió, szeretet, elégedetlenség, embergyűlölet, meg egy kis pszicho. Amennyiben szeretnél többet megtudni a zenekarról, javaslom a hivatalos honlapjukat és/vagy a WikiPediát.

De hát mit lehet ebben szeretni?

Fogalmam sincs, hányszor kérdezték meg, hogy „de hát mit lehet ebben a zajban szeretni?”. Tök egyszerű. Először is: nekem ez nem zaj, hanem zene. Másodszor: mert ki*****tt jó! Tele van energiával, értelmes dalszövegekkel, az egészből árad egy olyan aura, ami magába szív. Amikor alaposan átejtettek a palánkon, a padlón voltam, agyon hallgattam a Wait and Bleed-et és a Vermillion-t. Birtoklási vágy, csalódottság, kétségbe esés, szomorúság, gyűlölet. Vagy mondjuk felidegesítettek munka közben és finoman szólva tele lett a hócipőm midennnel – egy jó People=Shit-ben sosem lehet csalódni. Sima, egyszerű, emberi érzések, a hangulathoz illő zenei aláfestéssel. „De hát miért hallgatsz ilyen agresszív zenét, nem vagy így is ideges?” Folyton csak ez a “de hát”… De hát mondjuk csak azért, mert például ezzel levezetem a felesleges energiáimat és nem teszek kárt embertásainkban, vagy munkagépekben? Meg amúgy is tetszik. Valaki szétver egy raklapot, én zenét hallgatok. Szerintem mind a ketten tudjuk, melyik a jobb megoldás. Hát persze, hogy a raklap! Ja, nem.

Próbálnám megfogalmazni az érzést, de nem igazán tudom. Szerintem első sorban attól szeretsz vagy nem szeretsz egy dalt, egy zenekart, hogy tudsz-e azonosulni azzal, amit képviselnek, vagy sem. Tetszik-e, amit csinálnak. Milyen érzéseket kelt benned, amikor hallgatod a dalaikat. Egyáltalán kivált-e bármit is, hatással van-e rád a zenéjük? Engem abszolút elért a Slipknot munkássága, még kamasz koromban kezdődött és azóta se nőttem ki belőle. Ahogy sok más, hasonló stílusban tevékenykedő zenekar iránt érzett szeretetemből se.

Forrás: facsebúk

Játszottak már Magyarországon, legutoljára 2015. február 5-én a Papp László Budapest Sportarénában. A lehető legközelebb álltam ahhoz, hogy végre eljussak egy koncertjükre, végül még sem sikerült. Jövőre megadatik újra a lehetőség, a VOLT Fesztivál bejelentette, hogy nyitónapjukon fellép a Slipknot, akik „a klasszikus albumaik mellett a legújabbat is magukkal hozzák Sopronba.” Szóval, mit is mondhatnék? Ezek a vidám színek tökéletesen passzolnak a bandához. “De hát” kit érdekel?! Fuck yeah, csapassunk le Sopronba!!!