Fedde Le Grand az Akváriumban - Socfest

Fedde Le Grand az Akváriumban

Olvasási idő: < 1 perc

Idén is remek felhozatallal jelentkezik a budapesti Akvárium Klub. Rl Grime, Zomboy és Gold Panda után újabb világhírű DJ/producer szettjére válthatnak jegyet a bulizni vágyók. Fedde Le Grand többször is fellépett már hazánkban, itthon leginkább a ’Put Your Hands Up 4 Detroit’ és az Ida Corral közösen készített ’Let Me Think About It’ című örök slágerekből ismerhetjük.

Július 25-én hazánkba, azon belül is az Akvárium Klub NagyHalljába látogat Fedde Le Grand, a house szcéna egyik él-lemezlovasa/producere. A harminchét éves, fáradhatatlan holland DJ három stúdióalbumot és számtalan nagysikerű kislemezt, remixet tudhat magáénak, de hosszú idő múltán is az elektronikus zenei színtér egyik megunhatatlan előadója. Mi sem bizonyíthatja ezt jobban, hogy a DJ-Mag közönségszavazatokon alapuló, legjobb lemezlovasokat összesítő Top 100-as listájának első harmincöt helye között mozog 2007 óta. Jelenleg a harmincötödik helyen áll, de büszkélkedhetett már a tizennegyedik pozícióval is.

Fedde leginkább a vadító electro-house (Don’t give up) és a lüktető progressive-house (Tales of tomorrow, Take me home) mezején tevékenykedik, de nem veti meg az előbbi szubzsánerének számító big room house-t sem (Ilyen az egészen friss Robotic című bombadal, amire nem lehet nem ugrálni). Madonna ’Bitch I’m Madonna’ című számából egyébként igazi placcrobbantó EDM himnuszt faragott.

A közelmúltban Youtube-on is megtekinthető fellépésein elhangzott számok közül várható jó pár felcsendül majd a magyarországi bulin. Az idei Ultra Music Festival-on bebizonyosodott, hogy a ’Robotic’ óriásit szól nyitódalként, így könnyen lehet, hogy hallani fogjuk. Nincs ez másként a ’Take me home’-mal sem, hiszen több 2015-ös fesztiválon is hallhatta a közönség.

Fedde Le Grand fellépése a house műfaj szerelmeseinek ajánlott, de azok is imádni fogják, akik egy zúzós trap/breakbeat party után valamelyest lazább és táncolhatóbb szettre vágynak, főleg mert egy garantáltan óriási bulit csapó DJ-ről beszélünk, akit a szintén népszerű magyarok; Andro, Stereo Palma, Nikola és Muzzaik kísérnek majd.