DJ-k országa harcra fel! - Socfest

DJ-k országa harcra fel!

Olvasási idő: 3 perc

Idén hazánk is részt vesz az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő nemzetközi DJ-viadalban, a Miller SoundClash-en. A 14 országból delegált nemzetközi vetélkedőn most először Európából Törökország mellett hazánk is képviseltetheti magát. A VIVA TV közreműködésében május 15-től lehet jelentkezni a versenyre, amelynek nyertese a globális döntőn a világ egyik TOP 10-ben helyet foglaló DJ-je előtt léphet színpadra egy exkluzív las vegasi záróbulin.

Idén először Magyarországról is képviseltetheti egy szerencsés lemezlovász hazánkat a Las Vegas-i döntőn. A Miller SoundClash nemzetközi DJ-tehetségkutató első körben országonkénti versenyekből áll, majd az ezeken nyertes legjobb zenészek, illetve formációk összemérhetik tudásukat egy öt napon át tartó globális döntő során, amelynek Las Vegas legnépszerűbb klubjai adnak helyet. Tavaly erre a világ legtávolabbi sarkaiból is érkeztek jelöltek Dél-Koreától kezdve Panamán át egészen Zimbabwéig, idén pedig Európát Törökország mellett hazánk képviseli majd a versenyben!

soundclash (2 of 3)

Iszak Eszti a sajtótájékoztatón

DJ-k, partik, versengés, izgalom és összecsapások várnak ránk a következő hónapokban és biztosak vagyunk benne, hogy a tv-nézők és a tomboló közönség – mint mindenhol a világon, úgy nálunk is – végig kíséri a zsűri kegyeiért küzdő zenészeket a hírnévhez vezető úton – mondta Iszak Eszti a Magyarországon most elstartoló Miller SoundClash DJ-tehetségkutató verseny bemutatkozó eseményén.

A magyarországi selejtezőn most kiderül, hogy tényleg a 10 millió DJ országa vagyunk-e. A Miller SoundClash versenyre 2015. június 10-ig jelentkezhetnek a 25. évüket már betöltött DJ-k, akik a soundclash.vivatv.hu oldalra tudják feltölteni a nevezésre szánt, legfeljebb 30 perces mixüket. Ezután a zsűri által kiválasztott 10 résztvevőre két körben tud a közönség online szavazni, illetve a végső kiválasztásban újra szerephez jut a szakmai zsűri is.  A 10 DJ eközben folyamatos bemutatkozási lehetőséget kap: megmutathatják magukat a tv-ben, valamint fellépnek a népszerű siófoki Palace Club-ban is. A hazai versenyt egy őrületes parti zárja itt augusztus 8-án. A tehetségkutató verseny nyomon követésére új műsor indul a VIVA tévén, amelynek műsorvezetője Julia Carpenter lesz. Nem véletlenül, hiszen ő is tagja a magyar verseny 3 tagú zsűrijének DJ Junior és Karányi Dani mellett.

Kicsit elgondolkodtató, hogy milyen pályamunkák rúghatnak labdába egy ilyen megmérettetésen. Egyrészt a szakmai zsűrit is meg kell győznie a DJ-nek a technikai képességeiről és a kreativitásáról, de mindenekelőtt a közönség kegyeit kell elnyernie. A versenyt nem kötik egyetlen zenei műfajhoz, bármilyen egyedi mixxel jelentkezhetnek a tehetséges lemezlovasok.

soundclash (3 of 3)

DJ Junior bízik a változatos zenei felhozatalban.

Nem egy Beatport TOP10 alapján elkészített mixet várunk, hanem műfaji megkötések nélkül a kreativitásra vagyunk kíváncsiak. Az underground közegben szoktak születni különleges produkciók, amik később mainstreammé válnak. – nyilatkozta DJ Junior.

Karányi szintén a kreatív produkciókat várja, mint amit például Nicolas Jaar is szokott csinálni, például egy kis Ponyvaregény részlettel megfűszerezi a mixét. Természeten a sajtótájékoztatón mindhárom zsűri tag Julia Carpenter, DJ Junior és Karányi is említette, és egyetértettek benne, hogy egy igazán jó DJ producernek is örülnének a jelöltek között, aki zeneileg képzett, készít saját számokat, mash-upokat, és vegyesen játssza más zenei producerek trackjeit és a saját zenéit.

2014-ben végül a Tom&Collins mexikói DJ-páros tehetségei győzedelmeskedtek, amelyet többek között egy a Dash Berlin előtti fellépéssel ünnepelhettek meg. A tét idén sem kisebb, mint hogy a DJ MAG által is pártolt verseny globális döntőjén a nyertes a világ egyik TOP 10-ben helyet foglaló DJ-je előtt léphet színpadra az exkluzív las vegasi záróbulin.

A Miller SoundClash verseny menete:

2015.05.15–06.10. A nevezések feltöltése: a 25. életévüket betöltött DJ-knek a soundclash.vivatv.hu oldalra kell feltölteniük a nevezésre szánt, legfeljebb 30 perces mixüket, regisztrációt követően.

2015.05.15. Elindul a VIVA TV Miller SoundClash műsora: Julia Carpenter hetente frissülő tartalommal jelentkezik a verseny egész ideje alatt.

2015.06.13 A TOP 10 DJ kiválasztása: A szakmai zsűri kiválasztja az általa legjobbnak ítélt TOP 10 DJ-t.

2015.06.14– 07.26. Első közönségszavazás: A kiválasztott 10 résztvevőre szavazhat a közönség a soundclash.vivatv.hu weboldalon.

2015.07.03. TOP 10 DJ Party: A kiválasztott 10 legtehetségesebb DJ fellépése a siófoki Palace Club-ban.

2015.07.27–08.07 Második közönségszavazás – TOP 3 DJ: A TOP 10 DJ-ből legtöbb online szavazatot kapott 3 versenyzőt érintő újabb szavazás indul.

2015.08.08: Döntő – a Magyarországi TOP DJ kiválasztása: Az online közönségszavazás mellett a zsűri is leadja a voksát, valamint a döntő rendezvény helyszínén is van lehetőség szavazatot leadni. Ezek különböző súllyal számítanak bele a végső nyertes kiválasztásába (online: 50%, zsűri: 30%, helyszínen: 20%). A TOP 3 DJ fellépésével, a díjak kiosztásával és a nyertes bejelentésével együtt a záró partyra 08.08-án kerül sor a siófoki Palace Clubban.

2015.09. Las Vegas globális döntő: A hazai nyertesnek lehetősége lesz Magyarországot képviselni a szeptember végi 5 napos döntőben, aminek keretében nemzetközi szinten történő megmérettetési és bemutatkozási lehetőséget kap Las Vegas egyik kiemelt klubjában. A nemzetközi döntő nyertese egy világhírű DJ koncertjén kap fellépési lehetőséget, valamint kap egy DJ Mag profilt, illetve merchandising termékajándékot.