Elkezdődtek a Nagy-Szín-Pad! elődöntői - Socfest

Elkezdődtek a Nagy-Szín-Pad! elődöntői

Olvasási idő: 3 perc

A Bagossy Brothers Company koncertjével kezdődött a VOLT Produkció, a Sziget Szervezőiroda, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV tehetségmutató versenye, amely célja, hogy már ismert, népszerű, rendszeresen koncertező, fesztiválokon szereplő és a Petőfi Rádió műsorában is gyakran jelenlévő zenekarokat, előadókat a jelenleginél jóval nagyobb ismertséghez segítsen.

A gyergyószentmiklósi csapat bulijára már elővételben jelentős számú jegy fogyott, és a közönség lelkesen fogadta a zenekart. A saját dalaik mellett többek között egy 30Y feldolgozást is játszó csapat azonban erősen megosztotta a 25 tagú szakmai zsűrit: a legalacsonyabb pontszámot (2 pontot) az Index újságírójától, Varga Attila „Sixx“-től kapták, aki a tőle megszokott nyersességgel írt Bagossyékról, és mindössze a dobos igyekezetét találta pozitívumnak:

„Klubzene, nem elég változatos, ez a kántálás rém idegesítő, nincs töke, dinamikája. A harmonika k**va jó hangszer, a gitárok helyett kellene nyomatni. A színpadi jelenlét nulla, maguknak muzsikálnak. Nem akarom tovább hallgatni. Kispál pótlék gimnazista kislányoknak. Minden szám egyforma, főként az énekes igen limitált hangterjedelme miatt.“

nsz_bagossy1-3

Bagossyéknak azonban nincs okuk aggodalomra, hiszen több zsűritag is 9 ponttal jutalmazta őket: többek között Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója, és Mezei Zsolt, az MTVA Tartalomszolgáltatási Igazgatóságának Igazgatóhelyettese is bizalmat szavazott nekik. “Lendületes, a közönséggel ügyesen kommunikáló zenekar ők” – írta Morcz Fruzsina, a Zeneipari Hivatal vezetője.

“Hát ez nagyon jól esett!!! Ha ilyen lesz az egész műsor, akkor nagyon nehéz dolgunk van. Nagyon jól szólnak, zenélnek a srácok! Tökéletesen kitalált és kivitelezett hangszerelés, amivel színpadra viszik ezeket a dalokat. Jó szövegek, nagyon jó ének” – kommentálta Papp Szabi, a Supernem frontembere.

A Bagossy Brothers Company 6,44 pontot kapott a zsűritől, amely a közönségszavazatokkal kiegészülve határozza majd meg a csapat helyzetét a Nagy-Szín-Pad! 2016-os rangsorában.

nsz-bohemian-3

Az erős szombati kezdést még nagyobb pörgés követte: a vasárnap esti elődöntőre fergeteges fesztiválhangulatot varázsolt a Bohemian Betyars. Bár a csapat frontembere több hetes szigorú ágyban fekvés után, súlyos gerincproblémával állt színpadra, a zenekar teljesítményén ez egyáltalán nem volt érezhető. Ezúttal úgy tűnik, Dr. Zacher Gábor toxikológus volt az, akit nem sikerült lenyűgözniük: „Biztos van akinek tetszik, sajnos nekem ez nem jött be, erős 2 pont!“
Vele ellentétben Janklovics Péter előadóművész a maximálisan adható 10 ponttal jutalmazta a srácokat:

„Szó szerint kirúgták a ház oldalát, 110 százalékon kezdték a bulit (kíváncsi is voltam, meddig tart ki a lendület – végig), és 120 százalékon fejezték be. Ezzel az intenzitással, stenkkel érdemes szerintem színpadra állni! Ha menedzser lennék (de milyen jó, hogy nem vagyok), bármilyen világsztár elé, akármekkora stadionba ki merném engedni ezeket az srácokat!!!”

nsz_janklovics-3

“Az Akváriumot abszolút felrobbantották és erre bármelyik fesztiválon is képesek – mondjuk szerintem műfajilag nem igazán nagyszípadra valók. Nem minőségi okokból, hanem mert náluk elengedhetetlen az a közönség-zenekar kapcsolat, amely egy kisebb színpadon sokkal jobban működik“ – szólt Lobenwein Norbert a NAGY-SZÍN-PAD! egyik alapítója, főszervezője, valamint a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound egyik főszervezőjének értékelése.

A szakmai szavazás jelenleg is folyik, a részletes eredménye a http://nagyszinpad.com/a_zsuri oldalon követhető! De nálunk is megtalálható.

Hogy mely 3 produkció kapta a legmagasabb pontszámot, és jut tovább a döntőbe, május 9-én reggel derül ki a Petőfi Rádió Talpra magyar! című műsorában.