Alice Merton kiköt az A38 hajón

Olvasásái idő: 2 perc

Alice Merton örök utazó, akinek egyetlen otthona a színpad. Erről, megtett útjáról szól a fiatal énekesnő első slágere, a közel ötvenmillió megtekintést számláló ‘No Roots’ is, ami viharos sebességgel hódította meg a világot. A 2018-as turnéja pedig feltehetően az utolsó alkalom lesz, hogy Alice-t klubokban láthassa egyre gyarapodó közönsége, így a februári A38-as bemutatkozása önmagában is egyszeri eseménynek ígérkezik.

24 év, 12 költözés: bármilyen nomádul is hangzik, Alice kiskorától folyamatosan úton élt, alkotott és létezett. Az Amerikában született, Kanadában felnőtt és Németországban tanult hölgy Angliában érezte késznek magát arra, hogy dalokban fejezze ki magát. Mivel alkotói alapélménye is az őszinteség, ami a No Roots honvágytalanságában is megjelenik, eleinte szülei tették fel neki a kérdést: “Biztos, hogy szeretnéd ezt megosztani a világgal?” – amire az énekesnő is kellemesen emlékszik vissza, hiszen az ötéves kora óta zongorázó Alice hamar átpártolt Rachmaninoffról a The Killersre. A saját kiadót alapító szerző – a Paper Planes Records, mint név, a kapcsolódó M.I.A. dal előtt tiszteleg – minden értelemben a maga ura, és ez az elemi őszinteség az, ami meghatározza saját dalait is, valamint ezt tekinthetjük világméretű sikerének kulcsaként is.

A ‘No Roots’ sikere egyébként is példátlan volt, hiszen hetek alatt platina fokozatot ért el Franciaországban, és bearanyozódott Németországban, valamint Ausztriában is, februári Európa-turnéját pedig egy amerikai klubkör előzi meg, ahol már most teltházas plecsnikkel frissül az énekesnő turnéplakátja.

2017-ben Alice Merton Európa és Amerika klubjaiban is bizonyított már: egyetlen EP-jével kiérdemelte a legfontosabb fesztiválok és showcase-ek figyelmét, első nagylemezét pedig már most nagy várakozós előzi meg. Emiatt is vagyunk biztosak abban, hogy vissza nem térő lehetőség lesz intim klubhangulatban látni egy ennyire reményteli énekhangot, aki jó eséllyel hatalmas sztárrá nőheti majd ki magát a következő években.