Bolondok napi dupla megjelenés - Socfest

Bolondok napi dupla megjelenés

Olvasási idő: 2 perc

Meglepetésvendégek sorával teletűzdelt műsorral készül április 1-én a Kuplungban a SoulClap Budapest, akik az egyik legizgalmasabb elektronikával és soul-al kevert Hip Hop-ot színpadra állító, élő hangszeres formáció a fővárosban. Zenei világukra jellemző a különböző stílusok magabiztos keverése, az improvizatív előadásmód és a modern, egyedi megszólalás: eklektikus, táncra ösztönző groove-ok és utánozhatatlan hangulat.

A SoulClap Budapest csapata nyár végén a Cseh Tamás Program jóvoltából négy napra egy vidéki stúdióba vonult, hogy a világtól elzárva örömzenéljen és alkosson. Az hajnalba nyúló jam-eket végig rögzítették, a felvételeket pedig megvágták és sorba rendezték. A végeredmény egy száz százalékban improvizatív, instrumentális mixtape: stílusokon átívelő kalandozás térben és időben, múltidézés és jövőkutatás, pillanatnyi, megörökített hangulatok. Egy laza, késő nyári hosszúhétvége audio-naplója, – vagy ahogy a zenekar fogalmaz – „univerzumokon keresztül való utazás egy húsz négyzetméteres szobából”. Nem mellesleg, az öt éve aktív banda első terjedelmesebb megjelenése (amit ingyen letölthetővé tesznek, mintegy köszönetképp az eddig hűséges rajongóknak), és  amit élőben először a Kuplung színpadán mutatnak meg a közönségnek.

Itt azonban még nem ér véget a meglepetések sora. A honi rap-színtér frissen, de annál magabiztosabban ívelő csillaga, a Slow Village is kemencemeleg megjelenést ünnepel. A beatmaker Slow és a három lézernyelvű MC Tink, Nash és Goulasch alkotta négyes a klasszikus 12″ formátumot megidézve, instrumentális és accapella verziókkal kiegészítve, párosával jelenteti meg számait. A debütáló 2000tizenvalahány EP nagy sikere után egyből itt a következő, rotáció-gyanús slágercsokor, amiről elöljáróban annyit el lehet árulni, hogy Orizatriznyák vendégszereplésével készült. Forró lesz, az biztos.

A hangulat megteremtéséről – rajtuk kívül – a ritkán hallható Shen Kick live act formáció, azaz a Punnany Massif-ból már jól ismert Wolfie (Farkas Roland) és Szeki (Szekeres Norbert) duója gondoskodik. Wolfie a mikrofont ezúttal lemezjátszókra és keverőre cseréli, hogy méretes vinyl-gyűjteményéből szemezgesse a csemegéket, amiket Szeki trombitajátéka tesz teljessé.

A koncert után a SoulClap partyfelelős DJ One-AB áll a dekkek mögé, hogy hajnalig pörgesse a talpalávalót.

Helyszín: Kuplung (Budapest, 1061 Király utca 46.)

Időpont: április 1. (péntek) 21:00

Jegyár: 1000 HUF, amivel a fellépőket támogatod.

A rendezvény a Cseh Tamás Program támogatásával jött létre.