Bookline B-oldal - Socfest

Bookline B-oldal

Olvasási idő: 2 perc

Könyvek és zenék, koncert és beszélgetés élőben: a Bookline online könyváruház és az A38 Hajó új sorozatában, a Bookline B-oldal estjein a kortárs magyar könnyűzene fontos és népszerű dalszerző-előadói zenélnek és mesélnek kedvenc olvasmányélményeikről.

Meghitt kamarakoncertek, kötetlen irodalmi beszélgetésbe ágyazva május 22-től minden szerda este, egész nyáron át az A38 Hajó festői tetőteraszán. Szabó Benedek, Jónás Vera, Egyedi Pépetuskater, Zanzinger, a Lázár testvérek, Barkóczi Noémi, Petruska, Sallai László és mások mutatják be saját dalaikat, illetve mesélnek Kurt Vonnegut, Philip Roth, Nick Hornby, Tolnai Ottó, Charles Bukowski, Anthony Burgess, Lanczkor Gábor könyveiről.

Az estek szerdánként 20 órakor kezdődnek, és minden esetben ugyanúgy épülnek fel: félórás, a fellépő saját dalaiból válogatott zenés felvezető után laza, ám mélyenszántó beszélgetés következik az előadó kedvenc könyvéről, olvasmányélményéről. Majd az estet újabb koncertrészlet zárja, amely este tízig tart.

A Bookline B-oldal célja, hogy közelebb hozza a közönséghez egyrészt a zenészeket, akiket velünk együtt olvasó, közös élményeket megélő barátként láthatunk, másrészt a könyveket, amelyeket intenzív élményeken keresztül mutatnak be kedvenc fellépőink.

A Bookline online könyváruház Közép-Európa egyik legnagyobb kulturális webáruházaként mindig fontosnak tartotta az olvasás népszerűsítését és az olvasáshoz kapcsolódó közösségépítést. Ennek fontos része a most induló Bookline B-oldal is, melynek segítségével hatékonyan és hatásosan szélesíti olvasoközönségét.

Az A38 Hajó Budapest egyik leggazdagabb programot nyújtó független kulturális küzpontjaként mindig fontosnak tartotta, hogy ne egyszerűen zenei, hanem összművészeti bemutatóhely legyen. Ennek a törekvésnek része a Bookline B-oldal is, amely több más együttműködés, például a Petőfi Irodalmi Múzeummal közös PIM az A38-on sorozat mellett azt bizonyítja, hogy az irodalom igenis lehet izgalmas és élményszerű.

A sorozat egyes eseményei

  • május 22. szerda 20:00 Zanzinger – Philip Roth: Akárki
  • június 5. szerda 20:00 Lázár testvérek – Anthony Burgess: Egy tenyér ha csattan
  • június 19. szerda 20:00 The Devil’s Trade – Kurt Vonnegut: A hamvaskék sárkány
  • július 3. szerda 20:00 Barkóczi Noémi – Zadie Smith: Swing Time
  • július 17. szerda 20:00 Sallai Laci – Nick Hornby: Pop, csajok, satöbbi
  • július 31. szerda 20:00 Szabó Benedek – David Foster Wallace: Végtelen tréfa
  • augusztus 14. szerda 20:00 Jónás Vera – Tolnai Ottó: Szeméremékszerek
  • augusztus 28. szerda 20:00 Petruska – Charles Bukowski: Posta
  • szeptember 11. szerda 20:00 Egyedi Péter – Lanczkor Gábor: Apás szülés

A belépés a sorozatot támogató Bookline online könyváruház jóvoltából díjtalan, ám előzetes online helyfoglaláshoz kötött. Helyfoglalás az egyes koncerteknél az A38 Hajó honlapján, az alábbi linken: https://www.a38.hu/hu/programsorozat/bookline-terasz