Deadbeat pörget a Teslában - Socfest

Deadbeat pörget a Teslában

Olvasási idő: 2 perc

Shackleton és Kangding Ray után, a sorozat következő részében a dub, a kísérleti elektronika és a techno útvesztőiben kalandozhatunk tovább március 7-én a Teslában. A kanadai Scott Monteith alias Deadbeat az ezredforduló óta napjainkig a korszak megkerülhetetlen figurájává vált. Egyedi hangzású, minimalista technoba oltott súlyos dubjai Maurizo és Pole örökségét idézik, jóval játékosabb és felszabadultabb stílusban.

interkosmos_artists_dadub

Dadub

Ösztönszerű dub-villanások, ragga foszlányok, szabadon értelmezett drop-break-techno kollázs a mesteri Deadbeat-től.

Scott mellett az olasz származású mesterpáros: a Dadub debütál. Atmoszférikus techno, ahogyan még sosem hallottad azelőtt. A mára ikonikussá vált Stroboscopic Artefacts kiadó szerves részeként 2009-től új értelmet adtak a techno és a sound design fogalmának. Éteri elektronikával átszőtt, rendkívül intenzív és dinamikus hangzásuk kétséget kizáróan a szezon egyik legizgalmasabb elektronikus zenei performanszának ígérkezik.

Ködös és fajsúlyos atmoszférák, mesteri poliritmia valódi technóba oltva.

Deadbeat

Deadbeat

E különleges felhozatal mellé méltó kíséret dukál. Márpedig ha mesteri technikáról, eklektikáról és ízlésről van szó akkor csakis egy név juthat eszünkbe: Cadik. A haza underground keresztapja két évtized múltán is ekletikus és univerzális, műfaji korlátok nékül.
Az Interkosmos estek házigazdája az Eril Fjord és Laurine Frost nevével fémjelzett Magamura projekt, mely kizárólag e sorozat keretein belül látható és hallható.

Az Interkosmos az elektronikus zene, azon belül is a kortárs, komoly művészi értékkel bíró szegmensének nyit kapukat a fővárosi klubéletben. A rendezvénysorozat célja, hogy integráljon egy bizonyos értelemben vett új műfajt és ezzel némiképp reformálja a hazai klubkultúrát, azzal hogy eddig nem látott részletességgel és odafigyeléssel koncepcióba rendezze és tálalja az utóbbi évtized legkiemelkedőbb nemzetközi előadóit. E rendezvények 2015-ös szezonjában olyan nevek kaptak helyet, akik egyenként olyan formabontó hangzással rendelkeznek, hogy az hosszú évek óta komoly globális hatással van az e-zenei szcénára.