December indító zúzda - Socfest

December indító zúzda

Olvasási idő: 3 perc

A boldog szép napok és őrületes bulik decemberben is folytatódnak a Barba Negra Music Club-ban! Az év utolsó hónapján végsebességbe kapcsolunk és feltesszük az I-re a pontot, hogy visszaemlékezve 2016-ra azt mondhassuk, hogy számtalan felejthetetlen koncertet és élményt éltünk át együtt. Érkezik hozzánk a Lord és a Nagy Feró és a Beatrice, a Leander Kills évzáró nagykoncertjén tombolhatunk, a hab a tortán pedig a DORO koncertje lesz.

De csapjunk bele a lecsóba, mindjárt az első bulit december 2-án tartjuk, a 8 óra munka (de szép is lenne, ha tényleg csak 8 lenne…) után és a hétvégi pihenés előtt nem mindennapi szórakozásra hívunk Benneteket! Ugyanis két legendás együttes veszi birtokba a színpadot ezen az estén: a jövőre 45. jubileumát ünneplő Lord zenekart az októberi buli után újra visszatapsoljuk, és csatlakozik hozzájuk Nagy Feró és a Beatrice.

Megelőzzük a Mikulást, és a gyerekek, nem-gyerekek cipőit, de inkább fülét és szívét megtöltjük tisztán rockzenével. Erre az estére barátaink érkeznek, hogy az első téli hónapba kis színt hozzanak, energiával töltsenek fel mindenkit.

Örök érvényű dalok, önfeledt nosztalgiázás, hajnalig tartó rock & roll! Elő a babos kendőkkel! Vándorok és Ricsések, ez az este a Tiétek!lord_beatrice

Másnap, december 3-án is keményen odalépünk, hiszen a Leander Kills a Barba Negrában tartja évzáró nagy koncertjét, ami több szempontból is különleges este lesz. November 22-én jelent meg a Tankcsapda Dolgozzátok fel! című dupla albuma, amelyen a Leander Kills  ’Lopott könyvek’ feldolgozása is megtalálható, és amelyhez a klip képanyagát az augusztus 25-én a Trackben tartott, pankráció show-val egybekötött koncerten rögzítették. A klip pedig felkerül arra a Leander Kills CD+DVD összeállításra, amelyet a mostani bulin lehet majd megvásárolni, és természetesen a dedikálás sem marad el.

Nem sok minden rémlik a gyerekkoromból, de hogy ennek a Lopott könyvek című dalnak nagyon tetszett a mély és nyomasztó hangulata, az igen. Amikor jött ez a lehetőség, az első pillanatban tudtam, hogy ezt kell átdolgoznunk. A dal közel áll a zene- és szövegvilágomhoz, a gitárosunkkal, Mikivel egyből tudtuk, hogyan kell megfogni a zenei részt. Kigurult elsőre, és azt hiszem, méltó átdolgozást sikerült rittyentenünk. Az pedig külön hatalmas dolog, hogy az általam legnagyobbra tartott magyar frontember, Lukács Laci személyesen hívott fel, hogy teljesen odavan a dalért. Remélem, a közönség is így lesz ezzel – mondta Köteles Leander, a Leander Kills frontembere.

Az augusztusi koncert után itt a következő buli, amely minden Leander Kills rajongónak kötelező, és azt még nem is mondtuk, hogy az est vendégei az ØrdØg, az AWS és a mexikói While The Heart Becomes lesznek.leander-kills

2016 telén végre ismét útra kel DORO Pesch, aki Németország és Hollandia mellett december 4-én a Barba Negrában lép fel. A germán metal királynő és zenekara új stúdióalbumot készít és áprilisban jelent meg a Love’s Gone To Hell című kislemezük.

Doro Pesch 3 éve ünnepelte előadói karrierje 30. évfordulóját, a jubileum alkalmából pedig egy komoly turnét is végigcsinált az énekesnő, amelyet a Wacken Fesztiválon indított, 85 000 ember előtt. Olyan zenészekkel lépett színpadra, mint Phil Campbell (Motörhead), Biff Byford (Saxon) Chris Caffery (Savatage), Blaze Bayley (ex-Iron Maiden), Joakim Brodén (Sabaton) Hansi Kürsch (Blind Guardian), Udo Dirkschneider, vagy Uli Jon Roth.  Ezeket a jubileumi koncerteket örökítette meg az idén megjelent Strong And Proud – 30 Years Of Rock And Metal című születésnapi kiadvány.doro-strong-and-proud-interview

A budapesti koncertre látogatók hamisítatlan DORO show-ra készülhetnek, amely az elmúlt 33 év számos nagy slágerét tartalmazza, köztük természetesen sok Warlock nótát is. Emellett a Love’s Gone To Hell című új dal és több más meglepetés is felcsendül majd.

Én és a fiúk nagyon boldogok vagyunk, és alig várjuk már, hogy újra személyesen is találkozzunk a rajongókkal. Ez a téli koncert körutunk Németországban már szinte hagyománynak számít nálunk, amit ebben az évben sem tervezünk megszakítani – nyilatkozta DORO.