Felreppennek a titokzatos Elefántmadarak - Socfest

Felreppennek a titokzatos Elefántmadarak

Olvasási idő: 2 perc

Új dalt adott ki az Elefánt Madarak címmel, amihez természetesen klip is jár. A zenekar évzáró koncertjén, december 16-án a Dürer kertben lesz először élőben is hallható a szerzemény. A ‘Madarak‘ a tavaszra ígért új lemez előfutára: jól mutatja, hogy a fiúk szerencsére még nem fogytak ki a kísérletezőkedvből és valóban mindig képesek megújulni, de azt kizárólag magukra jellemzően teszik.

Elefánt - Madarak

Elefánt – Madarak

madarak meszes héjú tojással szaporodó, meleg vérű gerinces állatok. Mellső végtagjaik szárnyakká módosultak. A madárfajok nagy része ma is repülő életmódot folytat, repülésüket a szárny felépítése teszi lehetővé. A madarak szárnya repülés közben úgy tereli a levegőt, hogy a szárny felett gyorsabban áramoljon, mint alatta. (Wikipédia)
Az Elefántot elkezdték foglalkoztatni a Madarak, az eredmény pedig már a Madarak klipjének köszönhetően itt látható-hallható. Az új dal lényegét így foglalta össze Szendrői Csaba frontember:
Madarak talán az egyik legkönnyedebb legelszállósabb valami lett, ami eddig kikerült a kezeink közül. Egy csalódott szerelmes siralma, aki épp megtanul továbblépni. Elkezdtünk komolyan foglalkozni azzal, hogy elektronikus zenét hangszeren játszunk el, kísérletezni azzal, hogyan lehet a hangzásunk analóg és digitális egyszerre. Jól esett a dalt írni és felvenni is, az új lemezen sok olyan szín lesz, ami eddig így vagy úgy kimaradt, az egészen sötéttől az egészen vidámig. Élvezzük, hogy bármit megcsinálhatunk, és hogy ezzel egyre inkább élni is tudunk.
A készülő lemez előfutáraként fogható fel a(z egyelőre csak online, főként social media felületeken látható) megújult arculat is, ami egy még letisztultabb mondanivaló felé jelöli ki az utat.
Az Elefánt Budapesten legközelebb december 16-án lép fel a Dürer kertben az Illuzio társaságában, ezen a koncerten lehet majd először élőben hallani a Madarak-at is. Szokásos meglepetésekre is lehet számítani, és az előzenekar korántsem elhanyagolható, úgyhogy mindenki buzdítunk a tánccipő kifényesítésére!
Hallgassátok meg a friss szerzeményt.
https://www.youtube.com/watch?v=90RYVEFQCTM
Ismerkedjetek az Illuzio-val itt.
Legyen tánc!