Hagyd kint a hétköznapokat - Socfest

Hagyd kint a hétköznapokat

Olvasási idő: 3 perc

Még nagyban zajlanak az építési munkálatok a Budapest Parkban, de csütörtökön újra kitárja kapuit. Rengeteg újítás, teljesen új arculat vár benneteket tavasztól őszig, és természetesen fergeteges hangulat, sok-sok program, idéntől nappal is.

Április 25-én betekintést nyertünk “premier előtt” a Budapest Park idei látványvilágába. A teljesen megújult desingon túl számos zenekari tag jelent meg a sajtótájékoztatón, akik természetesen fellépnek a 2017-es szezonban, és néhány szóban összefoglalták, mire is számíthatunk tőlük.

Idén mi leszünk a nyitózenekar az Irie Maffiával együtt, három új számmal készülünk. Rengeteget dolgoztunk a Semmelweis Egyetemmel közösen az újra élesztésről, ami a műsor része is lesz – Horváth Gáspár (Kelemen Kabátban).

Ez lesz az ötödik teltházas bulink, nekünk nagy elismerés az, hogy már 3 hónappal a koncert előtt elfogytak a jegyek. A bulira látvánnyal és vendégekkel készülünk. Azért is szeretjük a Budapest Parkot, mert a klubhangulatot vegyíti a fesztivál életérzéssel. Igaz szabadtéri szórakozóhely, de csak rád vesznek jegyet – Marsalkó Dávid (Halott Pénz).

Háromszor is fellépünk az idei szezonban, ebből az egyik egy már megszokottnak mondható születésnapi buli lesz. Új dalokkal készülünk, vendégekkel, az új lemezen is dolgozunk, de nem merem megígérni, hogy addigra elkészül – Farkas Roland ‘Wolfie’ (Punnany Massif).

Lemezbemutató koncerttel jövünk a Parkba, sok vendégünk lesz, akikkel az elmúlt években együtt dolgoztunk, több, mint 30-an leszünk egyszerre a színpadon, szóval egy hatalmas buli lesz, mindenkit szeretettel várunk – Delov Jávor (Random Trip).

Ez lesz az első önálló Parkon bulink, a születésnapunkat fogjuk megünnepelni, az elmúlt 3 évet próbáljuk összefoglalni. Többek közt egy kórus lesz a vendégünk, akikkel egy acapella szerű produkcióban szeretnénk a közönséget is bevonni az énekelésbe – Lábas Viki (Margaret Island).

110 koncertünk lesz ebben az évben, nagyon színes műsorral készülünk, hiszem 450 dalból tudunk válogatni, vendégünk DJ Dominique lesz – Csepregi Éva (Neoton Familia).

Lemezbemutató koncerttel érkezünk, lesznek vokálos lányok, saxofon, hegedű, az új lemezen 10 dal szerepel, ebből 8-at fogunk előadni. Ez a negyedik lemezünk, és hát itt vagyunk, a saját halálunkat túlélve, a hideg tél után – Bérczesi Róbert (Hiperkarma).

Hatalmas, négy méteres led-totemek lesznek a színpadon, amiket Palicska Péter készített. Egy remix-show-val készülünk, amolyan magyar Prodigy, jó lesz – Likó Marcell (Vad Fruttik).

Az élménydús beszámoló után körbejártuk a Parkot Rimóczi Imre vezetésével, aki már a 6. szezonját tölti a szórakozóhely designe vezetőjeként. Az idei év azért is különleges, mert egy street-art és egy kortárs egyesülettel karöltve álmodták újra a Park arculatát, ami igazán részletgazdag és friss lett.

Az előző évben 390.000 ember volt itt egy szezon alatt 11.500 ember fér ide be, kb. 12.000 négyzetméteres terület, ahol állunk, kb. 200 konténerből van összerakva ez a létesítmény. A Budapest Park alapkoncepciója úgy néz ki, hogy egy, vagy több koncert apropóján összehozzuk ezt a körülbelül 10.000 embert, és miután a koncert lement, megpróbáljuk fűszerezni mindenféle egyéb társművészeti látványossággal – nem engedjük szélnek a közönséget, hanem több helyszínen DJ programok indulnak, és több, mint 30 pult áll rendelkezésére a vendégeknek. Természetes az egész a biztonságos szórakozásra épül, található egy beépített mentős konténer teljesen felszerelve, és több vészkijárat is, ahol el lehet hagyni a Park területét.

A díványokat a tavalyi molinókkal húztuk be, ami egy ilyen tök jó történet, hiszen benne vannak a Budapest Park génjei, ezekből egyébként újrahasznosított táskákat is csináltunk a Medence csoporttal, tehát ezek merchandising termékként elvihetőek.

Nagyon furcsa helyzet volt nekem a kortárs street arttal szembesülni, mert én építész vagyok az eredeti szakmám szerint. Nekem volt egy ilyen sztereotip elképzelésem a street artról, hogy a Filatorigáton teggelgetnek a kisfiúk, de ettől már nagyon-nagyon messze van minden. Az absztrakt irányából újra elindult a képzőművészet felé.

Érdemes tehát körülnézni a Budapest Parkban, hiszen a koncerteken túl rengeteg érdekességet rejt magában, amit jó felfedezni. Hagyd kint a valóságot, hagyd kint a hétköznapokat, és engedd magad szabadon, velünk együtt.