Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Tribe_Widget_Builder_Display has a deprecated constructor in /var/www/socfest.hu/wp-content/plugins/widget-builder/classes/custom-widget-display.php on line 19

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /var/www/socfest.hu/wp-content/themes/socfest2013/inc/rss.php on line 23
Hauschka a Hajón! - Socfest Hauschka a Hajón! - Socfest

Hauschka a Hajón!

Olvasási idő: < 1 perc

Az európai kortárs komolyzene egyik legnagyobb hatású szerzője, Hauschka az A38 Hajóra tér vissza legújabb lemezével, a tavaly megjelent What If dalaival. Volker Bertelmann új szerzeményei is ember és gép közötti határterületen mozognak: a német művész immáron nyolcadik lemezével bizonyítja, hogy hangszerei és kreativitása végeláthatatlan lehetőségeket hordoz magában.

Milyen lenne a világ 30 év múlva? Legfőképp e kérdés tematikája köré íródtak Hauschka legújabb lemezének kompozíciói. A futurisztikus hangulatot számos különleges kiegészítővel és technikával idézi elő: előre programozott gépzongorák, a hangszer húrjaihoz rögzített – így annak hangját eltorzító – tárgyak, valamint különböző zengetők hallhatók a közel egyórás lemezen. Beszintezett és gondosan rétegzett elektronika beszélget benne a dinamikus, élő zongorajátékkal: mintha ember és gép között alakulna ki dialógus.

Ezt a párbeszédet hallgathatjuk végig május 3-án, az A38 Hajó születésnapi fesztiválja keretében, ahol a könnyűzene mellett olyan progresszív komolyzenei előadók is teret kapnak, mint Joep Beving, a Grandbrothers és Hauschka. Az előadásra ülő-és állójegyek egyaránt kaphatók, a vacsorajegyet vásárlók ülőhelyet kapnak a Koncertteremben.