Hauschka a Hajón! - Socfest

Hauschka a Hajón!

Olvasási idő: < 1 perc

Az európai kortárs komolyzene egyik legnagyobb hatású szerzője, Hauschka az A38 Hajóra tér vissza legújabb lemezével, a tavaly megjelent What If dalaival. Volker Bertelmann új szerzeményei is ember és gép közötti határterületen mozognak: a német művész immáron nyolcadik lemezével bizonyítja, hogy hangszerei és kreativitása végeláthatatlan lehetőségeket hordoz magában.

Milyen lenne a világ 30 év múlva? Legfőképp e kérdés tematikája köré íródtak Hauschka legújabb lemezének kompozíciói. A futurisztikus hangulatot számos különleges kiegészítővel és technikával idézi elő: előre programozott gépzongorák, a hangszer húrjaihoz rögzített – így annak hangját eltorzító – tárgyak, valamint különböző zengetők hallhatók a közel egyórás lemezen. Beszintezett és gondosan rétegzett elektronika beszélget benne a dinamikus, élő zongorajátékkal: mintha ember és gép között alakulna ki dialógus.

Ezt a párbeszédet hallgathatjuk végig május 3-án, az A38 Hajó születésnapi fesztiválja keretében, ahol a könnyűzene mellett olyan progresszív komolyzenei előadók is teret kapnak, mint Joep Beving, a Grandbrothers és Hauschka. Az előadásra ülő-és állójegyek egyaránt kaphatók, a vacsorajegyet vásárlók ülőhelyet kapnak a Koncertteremben.