Idén 20 éves a Hungarian Astronaut - Socfest

Idén 20 éves a Hungarian Astronaut

Olvasási idő: 2 perc

Az Anima Sound System legendás második albuma, a Hungarian Astronaut  idén húszéves. A tavalyi Shalom-újrajátszó koncert után a zenekar több eredeti taggal, Bognár Szilvivel, Németh Tamással és Prieger Szabolccsal ezúttal ezt a klasszikus és korszakos lemezt eleveníti fel.

Az Anima Sound System az elmúlt két évtized egyik legfontosabb hazai formációja, a honi elektronikus tánczenei színtér egyik irányadó alakulata. A Prieger Zsolt és Németh Gergely köré épülő formáció talán legnagyobb erőssége a bátorság – az, hogy időről-időre képes megújulni, feladni már bevált megszokott sémákat, és egészen újba kezdeni. 160923_animasoundsystem02Priegerék állandóan változó produkciójának különlegességét mindemellett a zene színes szövete, a stílusok keveredése adta és adja: modern elektronikus tánczene, reggae és dub, hiphop és triphop, slágerek, hagyományos dalok és zenei kísérletek, szerelem és politika, zaj és puhaság, magyar népzene, klezmer és afrobeat, múlt és jelen.

Ezúttal a mindig előremutató és új utakat kereső zenekar egy kicsit a múltba néz. Megteheti, hiszen idén húsz éves a magyar elektronikus zene egyik legfontosabb, korszakos lemeze, a Hungarian Astronaut. Ez a drum and basst a népzenével, a kárpát-medencei hagyományokat a londoni klubokkal és a kingstoni sound systemekkel ötvöző lemez a kilencvenes évek egyik legkomolyabb vállalkozása volt. A tavalyi nagy sikerű Shalom-újrajátszó koncert után az Anima Sound System ezt a lemezt eleveníti fel, több egykori taggal, mindenekelőtt az énekesnő Bognár Szilvivel.

A koncert után is születésnapot ünneplünk a hajón, hiszen a Palotai Zsolttal az A38-at annak idején felavató Prieger Zsolt, az első hazai elektronikus zenekar, az Anima vezetője és számos zenei projekt gazdája, producer, újságíró és tanár ötvenedik születésnapjára gyűlik össze a hazai DJ-tásadalom krémje Subotage-tól Polarize-ig, Nora Matisse-tól Beta-ig, a Farbwechseles S. Olbrichttól Iamyank-ig, Zomblaze-től Pándi Balázsig, Metha-tól Bernáthy Zsigáig, hogy tisztelegjenek az idén ötvenéves, harminc éve hiperaktív Prieger előtt. Nem kevesebb mint 20 DJ és producer teszi majd tiszteletét, úgyhogy gyors váltásokra, különleges stíluskavalkádra és hajnalig tartó őrült bulira lehet számítani.