Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Tribe_Widget_Builder_Display has a deprecated constructor in /var/www/socfest.hu/wp-content/plugins/widget-builder/classes/custom-widget-display.php on line 19

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /var/www/socfest.hu/wp-content/themes/socfest2013/inc/rss.php on line 23
Jurij lemezbemutató szombaton a Kuplungban! - Socfest Jurij lemezbemutató szombaton a Kuplungban! - Socfest

Jurij lemezbemutató szombaton a Kuplungban!

Olvasási idő: 2 perc

Gagarin és Armstrong végre egy űrhajóban eveznek. Utazásuk közben pedig mi mást hallgatnának, mint a Jurij legújabb, Armstrong című lemezét? Az október 16-án, a Recorder blog oldalán közzétett friss album már a lemezboltokban is kapható és a zenekar történetében először, november 7-én Budapesten, élőben is bemutatásra kerülnek a dalok. A Launching Gagarin Records & Management által, floppy-tokban kiadott Armstrong CD-t tehát szombaton a Kuplungban vehetik kézbe az érdeklődő űrturisták.

Jurij

Az Armstrong 10 dala az előd Kitartás! I love you fonalát veszi fel, csak a durvább még durvább, az elszállós még elszállósabb, a szép pedig még szebb. A mai trendekkel ellentétben a zenekar teljes albumban gondolkodott, minden dalra nagy hangsúlyt fektetett, nem pedig kiemelt dalokkal vegyített „B-oldalas” számokkal operált.

Jurij Armstrong cover

Katt a képre a lejátszásért!

Jurijék tavaly kezdtek el dolgozni a lemezen Győrffy Gyula, a Vad Fruttik billentyűs-producerének vezetésével, az ő balatonfűzfői Dirty Audio stúdiójában, párhuzamosan pedig a budapesti R33-ban, illetve a veszprémi Expresszó klubban is zajlottak a felvételek. A borítót és az albumhoz kapcsolódó arculatot Veres Edina készítette, melyről a legutóbbi album cuki pandája után most egy gonosz robot néz a hallgatóra.

Utolsó LP-jük óta eltelt időben a srácok többször pályára álltak: kiadtak két kislemezt (az egyiket bakeliten is, korlátozott példányszámban), rengeteget koncerteztek, fesztiváloztak, dolgoztak az új dalokon. Szatmári Gergely helyére Somogyi Ferenc jött, közben pedig még egy kiadót is alapítottak. Jelenleg nem tervezik a leszállást, inkább lemezbemutató turnéra indulnak.

A Jurij koncertjein néha komoly, máskor enyhén infantilis, kéz- és lábdobálós szocrock dalokkal táncoltatják meg az embereket. A srácok eddig öt albumot és három kislemezt jelentettek meg. A Jurij játszott már Londonban és Berlinben, volt egyetemi tananyag Lengyelországban, adta zenéjét filmfesztiválos versenyfilmhez, és egyetemi vizsgafilmekhez is, megalapította saját kiadóját és bakelitlemezt is csinált. Legutóbbi, Kitartás! I love you albumuk a MamaZone kiadónál jelent meg, és remek kritikákat kapott. A nyíregyházi gyökerű zenekar rengeteg koncertet adott már, többek között: SZIN-EFOTT-Hegyalja nagyszínpad, Sziget, Campus, PAFE, MEN, Gyár fesztivál, Zöld Pardon, Gödör, A38 Hajó, FEZEN fesztiválok, Azfeszt, Kaukázus búcsúkoncert, 30Y turné, Vad Fruttik, Kispál és a Borz.

A lemezbemutató turné következő állomásai:
November 20: Debrecen, Kosár – Nyolcadikosok
November 21: Miskolc, Helynekem – Hiperkarma

Az űrutazás tavasszal is folytatódik, a részletekért érdemes lesz figyelni Facebook oldalukat.