Koncert és buliajánló a legnemzetibb hosszú hétvégére - Socfest

Koncert és buliajánló a legnemzetibb hosszú hétvégére

Olvasási idő: 2 perc

Az úr 2016. éve meglehetősen korlátozott számú hosszú hétvégét tartogat a magyarországi lakosok számára, de a március 12-ei egy ilyen lesz a keddi nemzeti ünnep okán. Használjuk hát ki a lehetőséget a kikapcsolódásra, hiszen lesz bőven idő regenerálódni. A hazai bulikat pedig nemzeti, hazafias, illetve forradalmi tematikájú események is színesítik ebből a jeles alkalomból.

Március 11-én a Bladerunnaz és a Ninjabreakz szervezésének jóvoltából két brit származású oldschool DJ veterán fogja pörgetni a lemezeket az Akváriumban. Martin Reeves (Krafty Kuts) 20 évvel ezelőtt lépett ki brightoni lemezboltjából a nagyközönség elé a számaival, melyeket hamar sikerült megkedveltetni a közönséggel, így nemsokára már reklám és filmzenét is írt. Krafty Kuts első szóló albuma, a Freakshow tíz évvel ezelőtt jelent meg, amely után nem volt többé megállás, sorra jelentek meg az újabb zenék és az elismerések is egyre gyarapodtak. Krafty Kuts mára jobbára maga mögött hagyta a hip-hop műfajt és végleg átnyergelt a breakre. Az est másik nagy sztárfellépője, a brit elektronikus zenész trió, E-Z Rollers lesz, akik idén ünneplik első albumuk (Dimensions of Sound) megjelenésének 20. évfordulóját. E-Z Rollersék gyakorlatilag a kezdetektől a drum and bass stílus mellett tették le a garast, ami nagyon jó döntésnek bizonyult. 1998-as Weekend World című albumuk korszakalkotónak tekinthető. A szinte csak jó számokat tartalmazó hangzóanyag briliáns módon vegyíti a brum and basst a jazzel és az érzelmes női énekkel, megteremtve ezzel az összetéveszthetetlen E-Z Rollers hangzást.

Március 12-én a psytrance műfaj egyik legkedveltebb skandináv eladója Tomasz Balicki aka. Atmos igyekszik majd elkápráztatni az A38 hajó közönségét három órás setjével. Atmos trance zenéje a stílus keretein belül kifejezetten dallamosnak, lágynak hangzik és némi ezoterikus hatást is gyakorol a hallgatóra. Szóval összességében elég jól lehet rá csukott szemmel, mosolyogva tekeregni, illetve lépegetni, mert goatrance viszonylatban kifejezetten érzelmes zenének számít. Atmos ezúttal kedvenc régebbi számai mellett, teljesen friss szerzeményei is felbukkannak majd a repertoárban. Atmos fellépését Gorgo és Oleg színpadi produkciója fogja keretezni az est folyamán.

 

Március 14-én ezúttal a Dürer Kert fogja vendégül látni az Ozric Tentaclest, akik talán Szende Balázs dobosuknak köszönhetően is egy éven belül másodszor fognak fellépni Magyarországon. Az instrumentális pszichedelikus rockzene legnagyobb élő csillagának számító somerseti gyökerű banda egyetlen eredeti tagja Ed Wayne gitáros, billentyűs, aki 2004-ben vette maga mellé lányát Brandit a bandába. A billentyűs, sazos Silas Neptune 2009 óta, Szende Balázs dobos pedig 2012 óta része az együttesnek. Az Ozric Tentacles zenéje fantasztikus távlatokat nyit, rendkívül progresszív és egyedi hangzással rendelkezik és természetesen vér profi, melynek hallgatása remek lehetőség a gondolatok szabadon engedésére és a feszültségoldásra.

 

Nemzeti ünnepünk előestéjén a Toldi klubban a tavalyi Nemzeti Elektró rendezvény által elindított nemes nemzeti hagyományt fogják folytatni nemzeti érzelmű nemzetlányaink és nemzetfiaink jelenléte mellett. Hazafias kötelességüknek ezúttal nemzetünk lemezlovasai közül Isu, Tégla, Sematic4, Atomic és Mesterházy fognak eleget tenni.

 

„A Toldi klubos azt üzente elfogyott a bakelitje,

ha még egyszer azt üzeni, mindnyájunknak el kell menni.

Éljen a magyar elektró, érjek már haza!”