Laza poprock a Akváriumban - Socfest

Laza poprock a Akváriumban

Olvasási idő: 2 perc

Az egyik legnagyobb holland sztárzenekar már többször fellépett az A38 Hajón, és most már ki is nőtte azt. Az otthon tízezres stadionokat megtöltő Kensington ezúttal az A38 szervezésében az Akvárium Klubba tér vissza. A vidám, laza indie-jével, slágeres poprockjával nagyon népszerű, War című dalával az itthoni rádiókban is listavezető holland kvartett újra Budapesten!

A 2005-ben alapított utrechti Kensington az utóbbi évek legnagyobb holland könnyűzenei sikersztorija. A laza, könnyed indie rockjáról elhíresült négyes harmadik nagylemeze, a 2014-ben megjelent Rivals elsöprő sikert aratott, és azonnal a hazai albumlista élén kezdte. Az elmúlt két év kétségkívül a Kensingtoné volt Hollandiában: tizenegy (!) egymást követő fellépés a legfontosabb európai “tehetségkutató” fesztiválon, a groningeni Eurosonicon, nagyszabású, telt házas hollandiai turné, jobbnál jobb videoklipek (a zenekar eddigi legnagyobb slágeréről, a Home Again-ről a Coldplay frontembere, Chris Martin twittelt elismerően), közös felvétel Armin van Buuren-nel… Tavaly két egymást követő telt házat produkált a 17 ezres (!) amszterdami Ziggo Dome-ban, amit idén novemberben már három, fél évvel előre eladott három telt ház (azaz összesen ötvenezer ember!) követ.

A Kensington angolos hangzású neve nem véletlen: az együttes a legjobb brit gitárzene-hagyományokat követi, slágeres, dallamos pop-rockja fesztiválokon (mint a Szigeten, vagy a Campuson) éppúgy üvölthető, mint a fürdőkádban vagy éppen forró hangulatú klubkoncerten. Ezúttal éppen ilyenre kerül sor az Akvárium Klub Nagy Halljában – akik tavaly az A38-on látták a zenekart, tudhatják, hogy milyen remek produkció. Annál is inkább, mivel a Kensington tavaly október végén adta ki legújabb nagylemezét. És nem mellékesen a tagok imádják Magyarországot, olyannyira, hogy a Kensington legutóbbi nagy slágere, a ‘Done with It’ többmilliós nézettségű videoklipjét szinte kizárólag Magyarországon (és részben az A38 Hajón) készült felvételekből vágták össze.