Legyen!!! - és lesz is Black-Out 25. születésnapi koncert - Socfest

Legyen!!! – és lesz is Black-Out 25. születésnapi koncert

Olvasási idő: 2 perc

Mintha csak tegnap lett volna, hogy a Black-Out 10. jubileumi koncertjét adta volna a néhai Wigwamban, pedig már a 25. születésnapjukat ünneplik a Barba Negrában.

Január 21-én a Barba Negrában tartják meg nagyszabású koncertjüket a srácok, erre a 25. születésnapra különleges programmal kedveskednek a rajongóknak. Az esti 8 órai kapunyitás után az együttes tagjai dedikálnak, illetve black-outos relikviáikat lehet vásárolni, majd 21.00-től a Black-Out Icon nevezetű előkoncert kezdődik. A zenekar szerzeményeit adják elő zenészek a saját stílusukban. Az előadók között lesz: ▲ OCHO MACHOZANZIBARUzipovØrdøgMrs ColumboOltári Fiúk

A jegyek 3500 forintért kaphatóak a helyszínen illetve a facebook eventben felsorolt jegyirodákban.

Pár érdekesség a zenekarról

Az együttes története egészen 1991-ig nyúlik vissza, amikor a Csányi testvérek (Zoli – dob, Szabi – gitár) Békéscsabáról a főrávosba költöztek, ahol találkoztak Kowalskyval és Andrics Lacival, és megalapították az első hazai grunge hatású zenekart, a Black-Outot. 1997-ben Fehérvári Attila lépett a másik gitáros, Andrics Laci helyébe, majd őt követte Temesi Berci. A koncerten viszont Fehérvári Attila áll színpadra.

  • Az együttes első koncertjére 1992 augusztusában a Tabánban került sor.
  • Eddig 7 (+1) stúdióalbumuk jelent meg: Black-Out (1993), Fekete-kék (1994), Esőnap (1996), Ezüstkötet (1997), V.V.V. (1999), Szabadlábon (2002), Radioaktív (2005) illetve Csordás Robi énekessel elkészített A szív diktál lemez (2008)
  • Az első albumot az E-klubban (bizony, abban) rögzítették, sőt koncertet is adtak ott
  • 1993-ban a Hunnia Műsoriroda tehetségkutatóján I. helyezést értek el
  • A Fekete-kék hanganyagát rekordidő alatt, mintegy 70 óra alatt vették fel
  • Az Esőnap lemez borítóján Kowalsky festményei és szövegei szerepelnek
  • 2002 november 8-án az ex  (mármint a Fehérvári úti) Wigwamban tartották az addigi legnagyszabásúbb bulijukat. Erről a jubileumi eseményről DVD és videófelvétel is készült.
  • A még a kilencvenes években elkészített Az út című kisfilmet 2006-ban remasterelve újra kiadták, amelyen interjúk és régi koncertfelvételek láthatóak.