Londonból a Gozsduba - Socfest

Londonból a Gozsduba

Olvasási idő: 2 perc

Január 29-én a Gozsdu Manó Klubban lép fel az Ann My Guard, ahol vendégük a The Royal Freak Out lesz. Ez lesz a két zenekar első közös koncertje. A zenei alapokban sok közös vonás van, sodró, lendületes, energikus, de míg a The Royal Freak Out a progresszívebb irányba húz, az Ann My Guard a doll metal oldaláról fogja meg a zenét.Az Ann my Guard zenekar 2007 novemberében alakult Budapesten. Ezt megelőzően Baumann Eszter Anna, a zenekar énekes-basszusgitárosa egy négy számos kislemezt rögzített Békéscsabán, melyen a dob kivételével minden hangszeren őt hallhatjuk. Ehhez az anyaghoz keresett magához zenészeket és így alakult meg maga a zenekar is, akik segítségével a koncerteken is megszólaltak a dalok.

Magyarországon szélesebb körű népszerűséget viszont az Rtl Klub X faktor című műsor Dalverseny és Klipverseny rovataiban feltűnő riportok hozták meg; a kis összeállításokban a Morgana’s Song (2010) című szám, illetve a Preparation (2012) videoklip csengett fel.

2011 nyarán a Super Size Recordingba vonult a zenekar, ahol Varga Zoli producer segítségével rögzítésre került két szám, melyek a 2011-es Doll Metal című EP-n szerepelnek. A My Sky dalhoz 2011 őszén forgattak promóciós klipet, a Preparation számhoz pedig 2012 nyarán jött ki a zenekar az első profi videó anyaggal, amelyet a Mihaszna film stábja készített el. 2013 tavaszán az Ann my Guard megnyerte a Music Channel által rendezett „Ki mit zúz?” nevű tehetségkutató versenyt, amelynek fődíja egy újabb videoklip kivitelezése volt. Az első nagylemez, az Innocence Descent (Black Hole Sound stúdió, Vári Gábor; 2014) előfutáraként érkezett az újabb klip (Crush Honey). A korongot a norvég Smash Fabric Records terjesztette világszerte, majd az angliai székhelyű Shamanize Recordshoz szerződött le a produkció. A magyar és külföldi sajtó is elismerően nyilatkozott az anyagról, amelyet egy 18 állomásos Európa-turné követett 2015 őszén.

A vendégzenekarként fellépő The Royal Freak Out 2011-ben alakult Farkas Balázs (gitár, ének), Sipos Ábris (basszus) és Szőts Peti (dob) Londonban töltött évei alatt. A srácok már jó pár évet lehúztak együtt a Betterfly zenekarban, így a barátság és összeszokottság megvolt, csak a zenei irány változott. Az első demo-t Faliure is an Option címmel 2012-ben hozták ki, és 2013 végéig aktívan koncerteztek a londoni klubokban Tom Plugi gitárossal kiegészülve. 2014-ben mindenki a maga útján indult el, de az év végén Ábris és Balázs, akkor már újra Pesten, arra jutottak, hogy hiányzik nekik a Rock and roll, és elkezdték újra összerakni a bandát. Először Békési Dávid szállt be a dobokon (The Adolescens, Tündérvese), aki fiatal kora ellenére fel tudta venni a ritmust a srácokkal, a szólógitáros posztra pedig Deák Petit (Heavy Walkerz) hívták a fiúk, aki szintén régi barátként csatlakozott. Már ebben a felállásban készült el a most debütáló Full Circle. A kislemezen és a koncerteken feltűnik még Nánai Jani billentyűs is, akivel szintén a Betterflyos időkből ismerik egymást.