Lost Continent - ÚJ EP - Socfest

Lost Continent – ÚJ EP

Olvasási idő: < 1 perc

A Lost Continent csellóval és szimfonikus hangzásokkal tarkított, modern metált játszó zenekar. Friss erőt képvisel a metál műfajba, bár a tagok már sokéves zenei tapasztalattal rendelkeznek. A zenekar először élőben 2013 júliusában mutatkozott be a Tattoo The Sun Fesztivál koncertsorozat keretei közt a Dürer Kertben. Azóta folyamatosan koncerteznek, főként Budapesten, de megfordultak már vidéki klubokban is több alkalommal. Részt vettek a Talentométer és a Wacken Metal Battle Hungary tehetségkutatókon. Mindkét versenyen dicsérő szavakat kaptak a zsűritől és előkelő helyezést értek el.

A Lost Continent első albuma „A Divine Proportion” címmel 2014. július 7-én jelent meg. Ezt az év egyik legizgalmasabb magyar metal kiadványának titulálták, 2 kategóriában is jelölték a Hang-súlyon (Hungarian Metal Awards). Ez a bemutatkozó lemez a Supersize Recordings-ban készült. A zenekar tagjai: Bokodi Bálint (ének), Madaras János Alexander (cselló), Várkonyi Gábor (basszusgitár), Rinkács Péter (gitár), Tóth Péter (gitár), Szabó Richárd (dob). 2016. márciusában kiadták első hivatalos videó klipjüket, a Rusty Casket c. dalukhoz, a Garage Live Records gondozásában „single”-ként, majd 2017. januárjában megjelent első magyar szövegű daluk is, ez már szerzői kiadásban.

Május 5-én látott napvilágot legújabb kislemezük, amely a magáért beszélő „Antique” címet kapta.

A zenekar ezzel szeretne egy nagyjából 5 éves periódust lezárni, valamivel modernebb vizek felé evezni és egy kicsit finomítani a stílusán, az aktuális tagok és hallgatók szája íze szerint – fejtette ki Madaras Jani, a zenekar csellistája.

Ezen a kis lemezen összesen 6 dal hallható, melyek közé bekerült a fent említett két single dal is, valamint továbbiakkal bővül. A zenekar elég nagy hangsúlyt fektetett a dalszövegek nyelvére, hiszen magyarul és angolul is énekelnek a lemezen. A zenekar „régi/új” anyaga igen hatásosnak ígérkezik, valamint Jani azt is elárulta, hogy már gőzerővel folynak a munkálatok a következő nagylemezhez is.

Következő koncertjük a Jászberényi Mini Rock Festen lesz, ahol többek közt fellép a divideD is.