Megy az Elefánt a Manóba! - Socfest

Megy az Elefánt a Manóba!

Olvasási idő: 2 perc

Az Elefánt önálló koncerttel várja a tisztelt publikumot november 8-án a Gozsdu Manó klubban! A kicsivel több, mint egy éve útnak induló Elefánt pénteken a HangArt előkíséretével örvendezteti meg a fővárosi állatbarátokat. Ígéretük szerint a koncert nem lesz közepes, és még egy teljesen új, korábban sosem hallott dallal is készülnek azok számára, akik megtisztelik őket a helyszínen bólogatással péntek este.

Amit az Elefánt zenekarról érdemes tudni:

Elefánt

Egy fiatal, Budapesten működő, vidéki (szombathelyi és dunaújvárosi) kötődésű formáció. Fiatal abban az értelemben, hogy gyakorlatilag másfél éve alakult, ám e rövid idő alatt is jelentős elismeréseket zsebelt be. Másodsorban pedig tagjai is fiatal, hozzáértő, eredetiségre törekvő zenészek, név szerint: Szendrői Csaba (ének), Tóth András (gitár), Kovács Zoltán (billentyű), Horváth Bence Ede (basszusgitár), Németh Szabolcs (dob).

Zenéjüket nehéz bekategorizálni: jellemzője egyaránt a 3/4-es lüktetés, a lágy melankólia és a kirobbanó energikusság. Ehhez társulnak a kritikák szerint (Népszabadság, Magyar Nemzet, Magyar Narancs, HVG) kimagasló igényességű dalszövegeik, amelyek a zenei eredetiség mellett igazán megkülönböztetik őket a kortárs zenekaroktól.

Az első, Kék szoba című EP után 1 évvel, 2013 áprilisában napvilágot látó Vérkeringő mára már több dalával is az országos rádiók játszási listáján szerepel (November, Budapesti lányok, Szex, Bordahajtogató). Sőt, megmutatta magát az MR2 Kultúrfitnesz és Akusztik műsoraiban is. A banda jelen volt minden jelentősebb fesztiválon (SZIN, VOLT, Fishing on Orfű, Sziget, Művészetek Völgye, EFOTT), és a meghatározó budapesti és vidéki klubok rendszeres fellépőjévé vált. Az önálló koncertjeiken telt ház jellemző, emellett olyan nevek társaságában lépnek színpadra, mint például a Quimby, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, Péterfi Bori és a Love Band, a Kistehén, Magashegyi Underground, Maszkura és a tücsökraj, Szabó Balázs bandája és a 30y. Rajongói bázisuk szélesnek és változatosnak mondható, főként a fiatal korosztály tekintetében. Videójuk, eddigi első és egyetlen klipjük a Szex című dalhoz készült, amelyet az HBO Társas Játék című sorozata is felhasznált.

Mindenkit szeretettel várnak holnap este!

TÁNC!