Metálkarácsony a Negrában - Socfest

Metálkarácsony a Negrában

Olvasási idő: 2 perc

A Barba Negra nem áll le, kimaxolja még a Karácsony előtti időszakot is, varázsdobozából jobbnál jobb koncerteket húz elő és mágikus erővel csábítja magához a szórakozni vágyókat. A Depresszió zenekar évzáró nagykoncertjükre hív, de az MTV Headbangers Tour néven futó metál parádé is óriásit fog szólni a fényárban úszó adventi éjszakában.

Szenteste előtt egy héttel is már ünnepi lesz a hangulatunk, december 17-én ugyanis a Depresszió zenekar évzáró nagykoncertjén vehetünk részt. A srácok a hagyományokhoz híven óriási bulival készülnek, annyi rockot kapunk majd a csomagunkba, amellyel már könnyedén kibírjuk a 2017-es első koncertig, de hogy bebiztosítsuk magunkat, nem árt a 15-éves jubileumi koncertről készült DVD lemezüket is becsempésszük idén a Karácsonyfa alá. Az est vendége a Nova Prospect lesz! Szombaton irány a Barba Negra, a szokásos év végi Depi-bált ne hagyd ki, hiányzást egy rajongótól sem fogad el a zenekar!

A metálkarácsonyt idén december 19-én tartjuk, ugyanis ezen az estén érkezik a Barba Negra Music Clubba az Iced Earth, az Ensiferum, a Kataklysm és az Unearth. Igen, mint látjuk, elég ütős társulat verbuválódott össze, európai turnéjukat pedig az MTV egykori legendás rock és metal műsoráról, a Headbangers Ballról nevezték el.

A zúzós kari buli fő fellépője az Iced Earth lesz. A 80-as években alapult floridai brigád power és thrash metalban utaznak, és teszik ezt annyira erősen, hogy világszerte rajonganak értük a kemény fémzene kedvelői. De érkeznek a skandináv folk metált magasan művelő Ensiferum tagjai is, kiknek legutóbbi, One Man Army című lemezük Finnországban az 1. helyig menetelt, míg Németországban a 15. helyet gyűjtötte be a slágerlistán. Folk és trash metál mellé mi jöhet még? Naná, hogy nem hiányozhat a repertoárról egy kis death metál, amit a kanadai Kataklysm fog nekünk szállítani, de a metál legújabb vadhajtása, az amerikai metalcore képviselői, az Unearth is ott lesznek velünk ezen a különleges metálkarácsonyon. Közelednek az ünnepek, a pihenésnek és lecsendesedésnek is itt lesz az ideje, de csak ez a buli után!