Orosz zombik Budapesten

Olvasási idő: 1 perc

A Messer Chups zenéje olyan, mintha az éjszaka furcsa teremtményei kiszöktek volna a napra, hogy egy eszement beach partyn ropják egész nap. A szentpétervári trió psychobilly muzsikája a ’60-as évek surf rockjával ütközteti a B-kategóriás horror- és sci-fi filmeket és garantáltan táncra perdíti az egyszerű földi halandókat is. Nyári horror surf party Taste the Blood of Guitaracula c. új lemezükkel június 13-án az A38 Hajón.

Milyen lenne ha Lugosi Béla és Ed Wood szörfözni mentek volna? A Messer Chups psychobilly zenéje szavak nélkül is tökéletesen leírja ezt az abszurd jelenetet! Nem is értjük miért nem csapott még le bájosan bizarr muzsikájukra Tarantino.

A szentpétervári trió két évtizede nyomja surf-rock áztatta zenéjüket, amikben a B-kategóriás horror-, sci-fi filmek és a ponyvairodalom szinte összes fontos szereplője feltűnik, mellette rengeteg film-és rajzfilmbetét, különféle hangeffektek és horrorisztikus zajok, sőt egy kis orosz melódia is. A színpadon Oleg Gitarkin, a dögös Zombierella (Svetlana Nagayeva) és Dr. Boris mozdulatai és megjelenése önmagában is figyelmet követel, hátha még belekezdenek a táncoltatásba. A zenekar most, közel 10 év után új, Taste the Blood of Guitaracula c. új lemezével tér vissza az A38 tetőteraszára június 13-án.