Pál Utcai Fiúk a Parkban - Socfest

Pál Utcai Fiúk a Parkban

Olvasási idő: < 1 perc

A nyár első és egy jó ideig biztos, hogy utolsó Pál Utcai Fiúk koncertje közeleg hamarosan. Az esemény pedig szinte természetese módon a Budapest Parkban lesz. 

Június elsején kerül megrendezésre – a Facebook események alapján -, a nyár budapesti Pál Utcai Fiúk koncertje. A zenekar pályafutása szinte megköveteli, hogy egy, a minőségükhöz méltó helyen legyen a buli, így szinte természetes, hogy Budapest legnagyobb szabadtéri helyszínére esett a választás.

Az 1983-ban alakult bandának eleinte még neve sem volt. Minden koncerten más került a plakátra. Simán lehetnének az “És Ti” zenekar, aminek a nevét több Parkos koncert “előzenekaraként” láttunk már. A ’83-as indulást követően ’85-ben jelent meg az első demójuk. Pályájuk részletesebb történetét az alábbi linken olvashatjátok:

Lecsónak jó lesz

De vajon mi az, ami megfog a zenéjükben?

Ezen sokat lehet gondolkodni, majd rájövünk, hogy közelebb van, mint hinnénk. Azon túl, hogy kedveljük az általuk képviselt zenei vonatlat, egyszerűen megfog és magával ragad a szöveg. Lecsónak például  mindig jó lesz, függetlenül attól, hogy a ház fent nem túl szép. Egyszerűen azt érzem, hogy inkább jól kell érezni magunkat az életünkben, még ha nem is olyan tökéletes.

Persze nem minden daluk ilyen életigenlő, de olyan sok pozitív mondanivalója van még a szomorkásabbaknak is, pedig lehet a “költő” nem is úgy gondolta. Neki is csak egy furcsa álom lehetett, majd leírta.

Igazából, ha boldog vagy, azért, ha szomorú, akkor pedig azért kell eljönni a Pál Utcai Fiúk koncertjére, természetesen a valóság nélkül. Garantáltan pozitív energiával telve fogsz távozni.