Ska-punk duplázás az A38-on - Socfest

Ska-punk duplázás az A38-on

Olvasási idő: < 1 perc

Tavaly lépett fel először kicsiny hazánkban a californiai Mad Caddies zenekar a Budapest Parkban a Bad Religion előtt. Szerencsénkre azonban úgy döntöttek, szeretnének ők lenni az est főszereplői, így ellátogatnak hozzánk augusztus 25-én az A38 színpadára, hogy megmozgassák a jó népet, előzenekarnak pedig a magyar Yellow Spotsot üdvözölhetjük.

A Mad Caddies egy 1995-ben alakult ska-punk banda egyenesen a kaliforniai Solvang városából (alig több mint ötezer fős dán vonatkozású település).  Az eddigi hat megjelent stúdióalbumuk közül az utolsó, kritikusok által is méltatott Dirty Rice még egész friss, 2014-es, így valószínűleg az ismertebb számok mellett sokat hallhatunk majd erről a korongról is.

A banda korai éveiben a 90-es évek közepén Cracked Macaroni néven lépett fel a Santa Ynez Középiskolában. Nemsokkal ezután már az Ivy League néven léptek fel, de 1996-ban a félreértést elkerülendő újra nevet váltottak, hiszen két hasonló becenevű banda karrierje is felívelőben volt. A zenekar debütáló albuma a következő évben Quality Soft Core néven jelent meg. Ezt követően a Fat Mike kiadóhoz szerződtek, ahol kiadták 5 további stúdió albumukat, két EP-jüket és egy koncert albumukat is.

A vendégzenekar stílusa illeszkedni fog a srácokhoz. A Yellow Spots 2003-ban alakult formáció több zenei műfajt kever, többek között felismerhetőek a dalokban a neo-rockabilly, surf-rock és a ska elemei (a humorról nem is beszélve). Eddig többnyire abszolút kocsmazenekarként játszottak, pedig zenéjük hiánypótló a hazai zenei színtéren.

A koncertre 2500 forintért juthatunk be elővételes jeggyel, ha helyszínen váltjuk 3000 forint lesz. A dinamikus számokra este nyolctól lehet készülni.