Színültig töltjük a poharat - Socfest

Színültig töltjük a poharat

Olvasási idő: 3 perc

Először az elektronika tágítja a teret, majd a hard rock/metál feszíti szét a Barba Negra falait a héten. Egyenesen Amszterdamból érkezik első budapesti klubkoncertjére a Yellow Claw, majd dupla rock koncertek hasítják a levegőt, elsőként a Lord és a P.Box lép fel egy estén, majd Kalapács és a Mobilmánia ad egymás után nagy koncertet, végül a Wisdom mini-fesztiválján olyan zenekarok érkeznek hozzánk, mint a Delain, a Kobra And The Lotus, vagy az Evergrey. Zúzós hétnek nézünk elébe!

A Barba Negra kínálatában megannyi színt és stílust találunk hétről-hétre, mégis a klub kapcsán elsőként biztosan nem az elektronikus zene jut eszünkbe. A kivétel azonban erősíti a szabályt, október 19-én a rockereket helyett az elektronikus zene szerelmeseit hívjuk egy különleges zenei utazásra. Az öveket érdemes becsatolni, mert a világhírű Yellow Claw érkezik hozzánk.yellow-claw

A formáció 2010-ben alakult, majd 2 évvel később első lemezük óriásit robbant, a “Krokobil”, “Nooit meer slapen”, “Thunder” és a “Last Night Ever” című szerzeményekkel pillanatok alatt a német és belga toplisták élére kerültek. És ez csupán a kezdet volt, az évek alatt olyan előadókkal dolgoztak együtt, mint Tyga, Pusha T, Flux Pavilion, Diplo, Cesqeaux, Dj Mustard, San Holo, Tropkillaz, Major Lazer, Wacka Flocka Flame. 2013-ban felléptek a Tomorrowland Fesztiválon, de hazánkban is jártak már, 2015-ben a Szigeten.

Ez úttal a Barba Negrában egy sokkal intimebb hangulatú klubkoncerten vehetünk részt, ahová Mike Cervello és Fountain Of You társaságában érkeznek. De a Next Level bulikhoz mérten, természetesen a magyar szcéna krémje is jelen lesz, Dublic ikrek, B’Andre, Skrude és Sammie Beats. Október 19-én este színtiszta elektronikától izzik majd a levegő.

Október 21-én a rockerek csizmái dobognak majd a Barba Negra küzdőterén. A Lord és a P.Box fogja őket csatasorba állítani.

Ezen az estén kő-kövön, és közös vágtázások várhatók, őrületes slágerekkel. Nem kell kifutni a világból, csak a Barba Negráig eljutni, hogy ott aztán átadhassuk magunkat a magyar rock zenének, és együtt énekeljük azokat a szép balladákat, amelyek szívünkhöz szólnak. Gyertek, utazzunk együtt a P.Box és a Lord társaságában egy remek estén, ahol mindenki újra úgy lehet fiatal, ahogy azt lelke súgja!

A rockból sosem elég, október 22-én a Barba Negrában pedig tobzódik majd egy nagy adag metál kíséretében, hiszen egymás után ad nagykoncertet a Kalapács és a Mobilmánia, vendégzenekarként a Tales Of Evening pedig már csak hab lesz a tortán. Egyik zenekart sem kell bemutatni, nem ma kezdték a szakmát, viszont az az alázat és az a lendület, ahogy minden egyes koncertet megcsinálnak, nemcsak dicséretre méltó, hanem ez az, amiért rajongóik még véletlenül sem hagynának ki egy alkalmat sem, hogy együtt zúzhassanak velük.kalapacs_mobilmania

Az aktuális buli kapcsán éppen elég annyit mondani, hogy mikor és hol van a gyülekező, tehát nem is szaporítjuk a szót, idézzük Kalapács Józsit és Zefit:

„Nem viccelünk ezzel az október 22-ével ám…..nem szoktunk… Olyan zúzás lesz, amilyet még Budapest nem látott, Metál és Hard Rock ….tessék befáradni….”

Szombaton tehát irány a Barba Negra és készüljetek, mert becsülettel öntik majd a nyakunkba a rock és metál himnuszokat.

Október 23-án a Barba Negrában kerül megrendezésre a Wisdom hagyományos budapesti mini-fesztiválja. A zenekar ezen az estén ünnepli 15. születésnapját, valamint mutatja be aktuális albumát is, a ‘Rise Of The Wise’ lemezt. További különlegesség, hogy a ’Words Of Wisdom’ album is jubilál, hiszen megjelenésének 10. évfordulóján a korabeli felállás is színpadra lép, azaz Nachladal István énekes, Galambos Zsolt gitáros és Kern Péter dobos.wisdom

Az idei fesztiválra ismét neves nemzetközi fellépő gárdával készül a zenekar. Fellép a holland Delain, a KISS-vezér Gene Simmons egyik kedvenc új bandája, a Kobra Paige énekesnő vezette kanadai heavy metal csapat, Kobra And The Lotus, és az új stúdióalbummal jelentkező prog metalos svéd Evergrey is. A neveket olvasva, nem kétség, hogy ez az eddigi legjobb, legerősebb felhozatal – mindez a jubileumi Keep Wiseman Alive tiszteletére!

A Wisdom mellett a Delain és az Evergrey is alapos műsorral és új lemezzel érkezik majd! Addig is már nem kell sokat várni, hangolódáshoz, koncertváráshoz pedig nézzük meg a Wisdom ’Take Me To Neverland’ című számához készített videóját.