Téli álomra hajtja fejét a Budapest Park - Socfest

Téli álomra hajtja fejét a Budapest Park

Olvasási idő: 3 perc

Minden évben eljön az a hétvége, amikor elköszönünk a Budapest Parktól. A közel öt hónapos fesztivál becsukja kapuit és téli álomra hajtja a fejét, ám előtte jól átmozgatja a látogatóit. Kezdődik a záróakkord!

 

Fish! vs. Supernem bandaháború

Elképesztő ötlet, hogy két menő bandát összeeresztenek egy színpadra. Ilyenkor szokták játszani egymás dalait, de ezekből a fiúkból a teljes összevegyítést is kinézem.

Supernem: Vizslát!
Fish!: Szevasz..tok kockás inges lányok, nem hallom, hogy
Papp Szabi jellegzetes hanglejtéssel: helló!

Egy ilyen zenei párbeszédet el tudnék képzelni, de szerda este meglátjuk, hogy mit hoznak ki ebből a srácok.

Előttük a Dope Calypso hangolja a közönséget lágyabb dallamaival, hogy aztán teljesen szétszedjék a Parkot utánuk.

Anna and the Barbies

Csütörtökön Pásztor Annáék csapnak a húrok közé, közvetlen a Jónás Vera Experiment ráhangoló koncertje után. Mindenki tudja, hogy Anna mennyire extravagánsan szokott megjelenni, nyilván ez most sem lesz másképp. A zenekar legújabb albumáról, a sokkal lágyabb hangvételű dalokat tartalmazó Utópia című korongról is biztos lesz jó néhány dal. A Segges a Balatonba című biztos, legalábbis ezt már hallottuk tőlük több fesztiválon.

Barins, Hip-Hop Allstars, TOMM¥ €A$H

A pénteki napon a Brains pörgeti fel a hangulatot, de nem is akárhogy. Az utolsó szabadtéri koncertjükre nem csak egy vendéget, hanem egy egész stílust hívtak meg.

A Budapest Parkban egy egyedülálló hip-hop szupergroup lesz a vendégünk egy zenei blokk erejéig, amiben az alapokat természetesen Brainsesítve pakolja majd a zenekar a rapperek alá.

Erről korábban már hírt adtunk:

Posztszovjet őrület -TOMM¥ €A$H a Budapest Parkban

A koncert után a Necc Party szezonzáró bulijában csapathatjátok egészen kifulladásig. Érdemes lesz sokat táncolni, mert meleg már nem nagyon lesz, de a hangulatot felforróssítják a srácok.

Punnany Massif

A Budapest Park az utolsó szombaton a már-már hagyományosnak mondható Punnany Massif nyárzáró koncerttel búcsúzik, és járja el  az Utolsó táncot, hogy tavasszal újult erővel térhessen vissza és forgassa fel a 2018-s nyarunkat is.

Jegyek még vannak, idő már nincs sok! Tessék menni szórakozni, és

a téli álom előtt még utoljára hagyjuk kint a valóságot!

 

Az elmúlt hónapok összefoglalva

A Park ebben az évben sem szűkölködött teltházas koncertekből, pontosan 14 ilyen esemény volt. Így például a Halott Pénz, a Marilyn Manson és a Wellhello bulijára már hónapokkal korábban elkeltek a jegyek.

http://www.maxima.hu/upload/images/33814/21752466_1353226561469692_979268016861806853_n.jpg

A szezon nem volt híján aktuális vagy éppen legendás zenekaroknak sem: 31 nemzetközi produkció lépett fel, akik összesen 13 országból és 4 kontinensről érkeztek. Először játszott Magyarországon a Foster The People, új albumával érkezett a Thievery Corporation, a Parov Stelar és Damian Jr. Gong Marley, itt játszott a Scooter, Dj BoBo és a punk-rock olyan nagyágyúi is tiszteletüket tették a Parkban, mint a Simple Plan, a Sum41 és a Good Charlotte, valamint egy estére a techno fellegvárává alakította a Budapest Parkot Paul Kalkbrenner.

Idén debütált a Park új, egész héten és egész nap nyitva tartó helyszíne, a Nagyszünet, ahol a hetente változó food truck kínálat mellett hetente többször ingyenes vetítések és akusztikus minikoncertek várták a lazítani vágyókat. A Park kertmozijában 24 mozifilmet nézhettünk meg a csillagok alatt.

A Budapest Park nemcsak a felnőtteké: havonta egy vasárnap a gyerekekről szólt, amikor is kitárta kapuit az ingyenesen látogatható gyermekbirodalom, a Pöttömkert. Itt több, mint 10.000-en játszhattak idén.

És ha már a számoknál tartunk: idén sem szomjaztak a parkozók, 330.000 korsó sör, 17.000 pohár vodka, 5.500 pohár Jägermeister, 3600 pohár rum és összesen 2000 palack pezsgő gurult le a torkokon.