Valóság kint, boldogság bent! - Socfest

Valóság kint, boldogság bent!

Olvasási idő: < 1 perc

A Hiperkarma végre mindannyiunk örömére bemutatta a Délibáb című új albumát. Bérczesi Robi 2007-ben feloszlott, majd 2011-ben újraalakult zenekara 2014 óta aktív újra. Korábban alternatív rock alapokon nyugvó, kemény mondanivalóval rendelkező, melankolikus, és néha már-már érthetetlenül sűrű szövegekkel megáldott dalaival híresült el, mint például az Amondó, a Lidocain, vagy egy zenei tévéműsor főcíméül szolgáló Dob+Basszus.

Az újraalakulás után a dalok sokkal vidámabbak és lágyabbak lettek, Robi továbbra is elgondolkodtató szövegei és fantasztikus előadói stílusa viszont megmaradt. Két szám, a Délibáb és a Szó-ba-szó már 2016-ban kijött kislemezen, azonnal meg is szerettük. A márciusban megjelent, és idén Fonogram-díjra jelölt albumon új szerzemények (Délibáb, Elmondanám, Boldog még) mellett Bérczesi korábbi, BlaBla nevű zenekarának néhány kiadatlan vagy csak demófelvételen megjelent dalának átdolgozása is megtalálható. (Másé voltam mindig, Tudnod kell, Megünnepelni jó).

A koncerten fergeteges volt a hangulat, hála a Hiperkarma mellett az isteni költő-rapper A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I. –nak, és a velük fellépő, a slam poetry-k alá is zenét toló Amoeba Bandnek.

Legközelebb június 22-én láthatjátok Robiékat a CSTP Feszt-en, a Várkert Bazárban.