Visszajön a Morre! - Socfest

Visszajön a Morre!

Olvasási idő: 3 perc

Nagyszerű hírt közlünk a budapesti fiatalok számára. A kanadai Morre októberben meglátogatja a fővárost, hogy koncertet adhasson az R33-ban. Akik már ismerik őket, véletlenül se hagyják ki ezt a nevezetes eseményt, akik meg nem, azoknak íme egy kis ismertető.

A Morre 2008 elején alakult Kanadában, Torontóban három rockernek köszönhetően. Fuser és Igor Laze énekelnek, valamint gitároznak, Tyler Koch pedig dobol, és háttérvokállal dúsítja az összhangzást. A trió egy igazán egyedülálló stílust hozott létre, amely a klasszikus rockon belül szinte behatárolhatatlan. A zenészeket ért hatásoknak köszönhetően van benne egy kis Queen, Led Zeppelin, The Rolling Stones vagy Pink Floyd-inspiráció vegyítve némi keleties hangzással és fantasztikus vokálokkal.  Dalszövegeik érzelmekben bővelkednek. Általában komor, misztikus témákat dolgoznak fel, vegyítve a kellemes tábortűzi hangulattal.

Az első lemezük 2010-ben jelent meg „…Out there” címen. Ezen szerepelt az a néhány dal, amelyben a zenészek kialakították egyedi hangzásukat. Egy évvel később készült el a következő album, a „Contrast”, ami egymástól teljesen eltérő dalokat tartalmaz. Van rajta egészen kemény, de hallhatunk romantikus duettet is vendégénekessel és lírai fuvolakísérettel.

Idén júliusban született meg a harmadik album, amely a „Morphine” elnevezést kapta. Ezt a címet nagyon találóan választották, mert a dalok többszöri hallgatására hasonló függőség alakul ki, mint a névadó szer használatától. A számok izgalmas dallamokban bővelkednek, amelyeket nem egyszer érdekes, egzotikus hangszerekkel játszanak el. Hallhatunk rajta üstdobot, melodikus fuvolát, valamint több számban virtuóz mandolin játékot is. Egyes dalokban dinamikus, vonósok révén megszólaló muzsika növeli a szöveg által teremtett drámai hangulatot.

Augusztusban három helyen is láthatta őket a magyar közönség. Felléptek Érden, Budapesten, és Salgótarjánban. A koncerteken az eddig megjelent albumaik mindegyikéről játszottak dalokat, és készültek egy kis meglepetéssel is. A dalok közé egy régi klasszikust, a Born To Be Wild című nótát szintén becsempészték. A Morre stílusba átformált számot nagyon feldobta a gazdag vokál, és Igor Laze virtuóz gitárszólója.

Akinek felkeltette az érdeklődését a Morre, az további információt a zenekarról a hivatalos honlapján talál, vagy a magyar rajongói oldalon. Valamint keressétek őket Facebook-on is!

Akik lemaradtak a nyár végi koncertekről, azoknak sem kell búsulnia, mert októberben a Morre visszatér Magyarországra, és november elején is tesznek nálunk egy rövid látogatást a fiúk. A következő helyszíneken láthatják őket az érdeklődők:

 

Okt. 22. – R33 Egyesület, Budapest

Okt. 26. – Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár, Gyál

Okt. 27. – Talent Alternatív Művészeti Klub, Salgótarján

Nov. 14. – Rongy Kocsma, Szeged

 

Egy kis előzetes: