Visszatér a Steve 'N' Seagulls - Socfest

Visszatér a Steve ‘N’ Seagulls

Olvasási idő: < 1 perc

Tavaly, aki ott volt Veszprémben az Utcazene Fesztiválon, minden bizonnyal emlékszik erre a zenekarra. A Steve N’ Seagulls újragondol híres rock és metal nótákat bluegrass / tanya rock stílusban. Idén, december 14-én a budapesti Dürer Kertben lépnek fel.

A Steve N’ Seagulls-ról egy korábbi cikkünkben már meséltünk, azt ezen a linken olvashatjátok el. A zenekar 2011-ben alakult, tagjai:

  • Remmel – ének, akusztikus gitár, balalajka, mandolin
  • Herman – bendzsó, akusztikus gitár, ének
  • Hiltunen – harmónika, kantele, mandolin, zongora, furulya
  • Pukki – nagybőgő, ének
  • Puikkonen – dob, ütőshangszerek, ének

2014-ben váltak ismertté az által, hogy videóikat feltöltötték a YouTube-ra. Legnézettebb videójuk egy AC/DC feldolgozás, a Thunderstruck, ami már 49 millió nézettség felett jár. Első albumuk ‘Farm Machine’ címmel jelent meg 2015-ben, amely olyan ikonikus előadóktól tartalmaz feldolgozott számokat, mint például a Rammstein, a Guns And Roses, a Led Zeppelin, a Pantera, vagy akár a Nightwish. Második lemezük tavaly szeptemberben jelent meg ‘Brothers In Farms’ néven. Foo Fighters, The Offsrping, Nirvana, Motörhead, Metallica, és még sorolhatnánk.

A finn “redneck” csapat vidám muzsikájának december 14-én, a Dürer kertben lehetünk szem és fültanúi, ahol  felcsendülnek majd a legnagyobb rockbandák slágerei. Nem érdemes lemaradni!