Viszlát nyár, hello ősz! - Socfest

Viszlát nyár, hello ősz!

Olvasási idő: 2 perc

Van egy jó és egy rossz hírünk, melyikkel kezdjük? Legyen először a rossz: véget ért a nyár, itt a vége fuss el véle, a szabadtéri ’ereszdelahajam’ bulik a fináléhoz közelednek, de ez nem jelenti azt, hogy búsulnunk kellene, hiszen máris elérkeztünk a jó hírhez, hogy a buliknak ezzel nincs vége. Minden vég, egyben egy új kezdet is, a Track kapui bár egy ideig most bezárulnak, de a Barba Negra Music Club ajtaja viszont kitárul, felfrissült belsővel és nagyobb befogadóképességgel vár minket kedvenc budai klubunk.

Paddy and the Rats koncerttel nyitottuk és velük is zárjuk a nyarat, így adva egy szép keretet az elmúlt hónapoknak, annak a sok kiváló koncertnek és a megszámlálhatatlan mennyiségű élménynek, amelyet közösen éltünk át zenei utazásaink során.

Péntek este a legális őrület és a buli utáni izomláz borítékolható, de ezt szeretjük a srácokban, akik energiabombaként száguldva visznek minket a hátukon, hogy a végén megérkezzünk az út végéhez, ahol a Freedom, azaz a szabadság vár ránk. Az est vendég zenekara a francia The Moorings lesz, akik hasonló műfajban utaznak, mint Paddy-ék, és már számos alkalommal léptek fel együtt Európában.

A közös munka és a barátság pedig meghozta a gyümölcsét, közös dal született, United We Stand címmel, amit élőben elő is fognak nekünk adni.paddy-and-the-rats

A nyárzáró repeta itt még nem érhet véget, hiszen a nyár egyetlen budapesti Tankcsapda koncertjét bűn lenne kihagyni. Szeptember 17-én, szombat este a Rohadék Rockcsempész Turné végre a Trackbe érkezik. Jönnek a Tankok és rock zenével fognak minket letarolni, nem kímélnek majd. Nem szaporítjuk a szót, hogy miért lesz ott a helye minden rockernek, csak Lukács Lacit idézzük:

Azt gondolom, hogy aki a Tankcsapdát szereti és ismeri, azokat különösebben nem kell noszogatni arra, hogy ott legyenek. Akik a Tankcsapdát vagy ezt a közeget nem ismerik, azoknak meg, ha egyáltalán megkérdeznék, azt mondanám, hogy jöjjenek el és tapasztalják meg a saját bőrükön, a saját szemükön és fülükön győződjenek meg róla, hogy milyen egy ilyen rock koncert.

tankcsapda

Ahogy a cikk elején is írtuk, a dalnak itt még nincs vége, hiszen a Trackből a Music Clubba tesszük át ősszel a főhadiszállásunk. Nézzük is meg gyorsan, melyek azok a bandák, akik elsőként koncerteznek nálunk. Erős kezdéssel indítunk, brutál metál estre érkezik a német Equilibrium, és hozza magával a Heidevolk, Finsterforst és Kylfingar bandákat (beharangozónkat ezen a linken olvashatjátok). És ha már külföldi zenekaroknál vagyunk, hosszú idő után újra Budapesten, a Barba Negrában lép fel a Kamelot, és jön a beatbox fenegyereke a Dub FX is hozzánk. De a hazai nevekről se feledkezzünk el: Magna Cum Laude, Lordi, Firkin, Junkies, Hollywood Rose. A klub újra megtelik élettel és persze zenével, sok-sok zenével.

Mert tudod, Barba Negra – 12 hónap zene!