Zenekar, ami bőgőt is gyújt - Socfest

Zenekar, ami bőgőt is gyújt

Olvasási idő: < 1 perc

A Naked Truckers egy 2009-ben alakult a trió, ami egy gödöllői garázsból indult. A rockabilly zene elemeit ötvözik a korai blues-zal, illetve a modern punkkal. Május 2-án az A38-on koncerteznek.

A Naked Truckers és a Csaknekedkislány ezen a szombaton összefog, hogy egyetlen május esti koncerten elpusztítsák a táncparketett. Swing és bugi legyen a térdében annak, aki a hajóra teszi a lábát, mert erősek lesznek a hullámok! A 8 órás kezdés szigorúan értendő, mert este tíz után már nem lehet zajongani a fedélzeten.

A Naked Truckers nemzetközi sikerét a „Jump!” című számhoz forgatott kisfilm hozta meg, amely 2014 májusában megnyerte a Berlin Music Video Awards Best Live Act kategória díját. Idén is jelölték őket ezen az eseményen, mégpedig a “Big Boobs” videoklippel.

A trió az elmúlt 5 év alatt négy videoklipet készített (Fall Down on your knees, JUMP, Big Boobs, Phaedra), s két albumuk jelent meg eddig (Trucker Attack 2011, Jump! 2014); a harmadik album munkálatai folyamatban vannak.

2014-ben történt egy tagváltás: a korábbi dobost Ádám Péter (Peete Jones) váltotta; a két alapító taghoz, Kiss K. Gáborhoz (Little G – ének, gitár) és Szilágyi Mihályhoz (Mitch Farty – vokál, ének, nagybőgő) csatlakozott. Utóbbi szó szerint minden alkalommal lángra lobbantja a színpadot a játékával, ugyanis felgyújtja a nagybőgőjét, s így brillírozik rajta.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/818223324899579/

Jegyek: elővételben – 500 Ft, a helyszínen – 800 Ft.

Fotó: Sinco