Meztelenkedés sellőkkel - Socfest

Meztelenkedés sellőkkel

Olvasási idő: 2 perc

A Socfesten ezennel meghallgatható a beatpopper Meztelen Diplomaták első, Sellő Grand Hotel címmel megjelent bemutatkozó nagylemeze.

Elkészült a budapesti Meztelen Diplomaták első nagylemeze, ami a Sellő Grand Hotel címet kapta. A lemezfelvételek 2012 novembere és 2013 februárja között zajlottak Tövisházi Ambrus producer (Amorf Ördögök, Erik Sumo Band, Péterfy Bori) vezérletével.

Amikor először beszélgettünk Tövisházi Ambrussal a tervezett lemezről és meghallgattuk együtt a garázsban felvett demóinkat, egyértelművé vált, hogy szuperül tudunk majd együtt dolgozni Magyarország egyik legjobb zenei szakemberével” – emlékszik vissza Tóth Attila énekes az első találkozásra. „A sok munkával együtt is jó móka volt számunkra az album elkészítése, mert Ambrus ösztönösen megérezte, amit mi a zenénkkel át akarunk adni, így a dalainkat a legjobb kezekben tudhattuk. Büszkék vagyunk az elkészült lemezre, mert változatos lett, de mégis egységes a hangulata, benne van a zenekar vidámsága és pozitivitása. Bízunk benne, hogy ez a hallgatóknak is átjön.” – teszi hozzá a frontember.

A 11 számos lemezre a banda újrahangszerelve már felvett kettő, korábban megjelent számot, köztük a koncert-kedvenc Dánokat is, amit sokan már a Petőfi Rádióból ismerhetnek. „A Dánokat eredetileg nem akartuk fölrakni a lemezre, de Ambrus meggyőzött minket, hogy újrahangszerelve ott a helye a Sellő Grand Hotel LP-n is, és igaza lett. Ez a dal az album első slágere, aminek a klipje hálistennek rövid idő alatt népszerű lett.” – mondja Attila.

[facebook_event id=491327720921777 float=right]A lemez bemutatója április 30-án lesz a Kuplungban, ahol a zenekar a Carbovaris és a Plush társaságában lép fel.

 

Az új lemez soundcloud-on már meghallgatható: