Morrefinisták! - Socfest

Morrefinisták!

Olvasási idő: 2 perc

Morre

Elkészült a Morre újabb lemeze, a „Morphine”.

Morphine

Hosszú kitartó munkával a kanadai trió végre befejezte a munkálatokat a harmadik, egyben legújabb albumán, amelynek címe: „Morphine”. Ezt a nevet nagyon találóan választották neki, mert a dalok többszöri hallgatására hasonló függőség alakul ki, mint a névadó szer használatától.

Az album dalai izgalmas dallamokban bővelkednek, amelyeket nem egyszer érdekes, hanem egzotikus hangszerekkel játszanak. Hallhatunk rajta üstdobot például az „Under The Sun” című dalban, melodikus fuvolát a „Run”-ban, és a „Hold The Candle”-ben, valamint több számban is virtuóz mandolinjátékot. Egyes zenékben dinamikus, vonósok által vitt dallam növeli a szöveg által teremtett drámai hangulatot.

A „Morphine” majdnem minden dalában hangsúlyos elemként tűnnek fel a keleties dallamok, amelyek jellegzetes, misztikus atmoszférát teremtenek, a rengeteg vokállal egyetemben, amellyel a két énekes-gitáros Igor és Fuser gazdagítja a hangzást.

A dalok albumon való elrendezése is gondosan szerkesztett. Érzelemgazdag utazáson sodorják végig a hallgatót, amelynek a „House On The Hills”, mint egy prológus adja meg az alaphangulatát. A balladaszerű szöveg egy hazaérkezést mesél el, egy kellemesen ringatózó dallam kíséretében, amiben dominánsan jelennek meg country stílusú elemek. Ezt a történetet végül a „The Curse” című dal zárja le egy hasonlóan melankolikus ütemezéssel.

Néhány dal, mint például a „She Moves”, vagy a „Stand By You” már nem teljesen idegen a hallgatóságnak, mivel a tavalyi turnéjukon játszották őket. Ezeknek a számoknak, mielőtt kialakult volna a végleges összeállása, rengeteg verzióját kipróbálták már.

Idén augusztusban a magyar közönség élőben is hallhatja majd ezeket a dalokat, mivel a Morre több koncertet fog adni hazánkban. Láthatóak lesznek az érdi Borgödörben, a budapesti Zúzda Rock Kertben, valamint Salgótarjánban, a Talent Alternatív Művészeti Klubban. Még nincsen minden magyar koncert lefixálva, ezért remélhetőleg ezeknek a helyeknek a listája tovább bővül majd.

További információ:

http://morremusic.com

http://morrefans.uw.hu