Óriás: 0209 - Socfest

Óriás: 0209

Olvasási idő: < 1 perc

Egy évvel harmadik nagylemeze után új anyaggal jelentkezik a hazai rock-színtér egyik legizgalmasabb zenekara, az Óriás. A 2014-ben ismét trióként működő zenekar hat új dalt jelentet meg 0209 címmel, amelyek közül egyik sem idősebb fél évnél.

„Tavaly ősszel dőlt el, hogy ismét trió leszünk, és ez mindhármunkat előrelendített. Jöttek is az új dalok, én pedig szerettem volna gyors átfutással megörökíteni ezt az időszakot.” – mondta el Egyedi Péter, a zenekar frontembere.

Az Óriás februárban vonult el a Szigetközbe, Halászira, ahol egy jó barátnak köszönhetően egy hetet tölthettek el a Babos Majorban.

„6 dalvázlattal indultunk neki, amik közül egy lemorzsolódott, egyet pedig ott írtunk meg. Senkit sem zavartunk, bármikor zöröghettünk. Pár nap próbálás után meg is kezdődhettek a felvételek. Mindemellett csak jól éreztük magunkat, akár egy osztálykiránduláson.” – tette hozzá Egyedi, aki az anyag hangmérnöke és producere is egyben.

A 0209 az Óriás talán legfelszabadultabb anyaga lett. De minek nevezzük? Negyedik nagylemez vagy harmadik EP? „Jó kérdés, de igazából mindegy is. Nekünk ez inkább egy lemez, mert még ha rövid is, tökéletesen örökíti meg a zenekar új korszakának kezdetét. Ugyanakkor EP-nek is hívhatjuk, hiszen kb 20 perc a játékideje.” – vélekedik Egyedi. A zenekar kezdeti időszakát idéző új anyag olyan új színfoltokat is tartogat, mint a filmes kiszólásokkal operáló John McClane, vagy a punkos attitűdű Szomorú, amelyben az idén két koncertre összeálló, az Óriással két közös tagot is számláló annabarbi zenekar csordavokálozik.

A 0209 ingyenesen letölthető a zenekar weboldaláról, az összes többi Óriás lemezzel együtt. A tavasszal a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató versenybe is bekerült zenekar jelenleg új klipet készít, nyáron pedig az összes nagyobb fesztiválon fellép.