A magyar zeneipar konferenciája - Socfest

A magyar zeneipar konferenciája

Olvasási idő: < 1 perc

Tavaly májusban sikerrel indult az első Music Hungary konferencia, a magyar zeneipar, a klasszikus zene és a könnyűzene iparágainak együttes szakmai találkozója. Idén – május 15-16-án – ismét Eger és a Bolyki pincészet exkluzív környezete ad otthont a Music Hungary 2014-nek.

A tavalyi Music Hungary első napjának végén – a zenei élet speciális problémái köré szervezett, sokszereplős beszélgetések során – az iparág először fogalmazott meg egységes álláspontot a zeneipar helyzetével kapcsolatban a sajtó és a politikai döntéshozók felé.

Az idei rendezvényen tucatnyi előadáson az iparág szerteágazó témái kerülnek terítékre. Így például a Music Hungary látogatói elsőként és első kézből ismerhetik meg a 2014 első felében készülő, a zeneipar nemzetgazdasági jelentőségét felmérő, átfogó kutatás tematikáját és szempontrendszerét. Lesz beszélgetés a magyar zenei repertoár helyzetéről, esélyeiről, az exportlehetőségekről és a digitális zenefogyasztásról. Hallhatunk nemzetközi példát, jelesül egy ismertető előadást arról, hogyan működik és miért a sok szempontból hasonló adottságokkal rendelkező Finnország zenei kultúrája a miénkhez, avagy miért és miként lehetett mára Finnországból zenei nagyhatalom. A konferencián elmélkednek majd a szakértők, a könnyűzene státuszáról, az élőzene jövőjéről. Képet kapunk a zenei média mai világáról, valamint megtudhatjuk, mit kell tudni egy kezdő zenekarnak a zenélésen kívül, ha zenei pályára szeretne lépni.

Az idei Music Hungary konferencián lehet majd először hallani a kormány könnyűzenei programjáról, a Cseh Tamás Program részleteiről.