Megnyitja tereit a felújított Várkert Bazár - Socfest

Megnyitja tereit a felújított Várkert Bazár

Olvasási idő: 2 perc

Utcabál, koncertek, gyermekprogramok, gasztronómia valamint táncelőadások és táncházak várják augusztus utolsó hétvégéjén mindazokat, akik az I. kerületi Várkert Bazár megnyitóját választják a főváros kulturális kínálatából. A Pesti Vigadó elől ingyenes hajójárat is indul a helyszínre. A programokra a belépés díjtalan.

A Várkert Bazár teljes egészében megnyitja kapuit a látogatók előtt. Augusztus 29-én 14.00 órakor Tarlós István főpolgármester, Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester és L. Simon László, a Miniszterelnökség Parlamenti Államtitkára, valamint Rogán Antal frakcióvezető átadják a felújított Lánchíd utcát. A szalagátvágást követően nemcsak az utca, de a Várkert Bazár is megnyílik a látogatók előtt. Az augusztus 29-31-i hétvége programja a zene, a gasztronómia és a tánc köré épül.

tavaszi aldozat_szkb_kocsis judit (4)Pénteken a Mesemúzeum Csukás István hőseit hozza el. A játéksátorban Picúrral és Pom Pommal, Gombóc Artúrral és Festéktüsszentő Hapci Benővel is találkozhatnak a gyerekek, akik meghallgathatják a népszerű színésznő, Gubás Gabi és zenekara dalait Puff Ancsiról. Az Építészet Éve alkalmából meghirdetett rajz- és fotópályázat, az Ybl Bicentenárium ünnepélyes eredményhirdetése és a kapcsolódó kiállítás megnyitó ünnepsége szintén a Várkert Bazár megnyitó programjának része lesz. A Madách Színház Társulata és a Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskola Bogármesétől a Street Dance-ig című bemutatóval készülnek, emellett meglepetésként a fellépő művészek premier előtti bemutató tartanak a Mamma Mia! musicalből is. A napot Szikora Róbert és zenekara, az R-GO fergeteges hangulatú koncertje zárja.

Szombat délután és este kerül bemutatásra a Nemzeti Táncszínház és a Szegedi Kortárs Balett közös produkciója a Tavaszi áldozat.

Vasárnap délután a Duna Művészegyüttes Csodaszarvas című gyermekelőadása, este pedig a Momentango Tango Company Oblivion – Félédes feledés…– tango showja és izgalmas táncháza zárja a programot.

A Várkert Bazár a 2014/2015-ös évadban a Nemzeti Táncszínház egyik alternatív játszóhelye lesz. A program ideje alatt 20 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket a táncművészet iránt érdeklődők.