Nagy tervekkel készül Galda Levente! - Socfest

Nagy tervekkel készül Galda Levente!

Olvasási idő: < 1 perc

A 2021-es A DAL versenyéből megismert unikális énekes, Galda Levente, a Facebookon véletlen buktatta le magát: már javában stúdiózik és készül a 2022-es megmérettetésre is! Nem is csoda, hiszen az idei évadban kétségtelenül Levente volt az előadóművész, akiről a legtöbben beszéltek. Eredő című dalával interjúkról, interjúkra járt és ez a dal meg is hozta magával számára az országos népszerűséget.

A DAL után azonban sok pályatársával ellentétben Ő nem tűnt el, alázatos – és kemény munkával, számos fellépéssel teltek a hónapjai, többek között fellépett az A38-as hajón, színvonalas fesztiválokon Szlovákiában és hazánkban is egyaránt. Meghívást kapott Szlovákia legnagyobb rádiójába, valamint a legnézettebb napi TV sorozatába is, hiszen nem csak magyarul, de szlovákul is anyanyelvi szinten beszél. Óriási megtiszteltetésként érte, hogy Semjén Zsolt Miniszterelnök-helyettestől vehette át a Pro Cultura Minoritatum Hungaria díját, valamint a szentesi Koszta József Múzeum kultúr nagykövetévé választotta.

Az énekes sokoldalúságát, szoros kapcsolatát a nemzetiségi folklór zenével is kiválóan prezentálja, hogy a Sztárban Sztár leszek műsorba is bekerült, Köllő Babett csapatát erősítette. Ahogyan a Facebook posztjából is kiderült, jelenleg több dalon is dolgozik, olyan kiváló zeneszerzőkkel, mint Mazán Attila (Mystery Gang), Ádám Rita és Darvas Benedek (Operettszínház) vagy a Margaret Island-del, a Freddie-vel vagy éppen Radics Gigi-vel dolgozó Hujber Szabolcs.