Összművészetileg mesél a Klub Trocadero - Socfest

Összművészetileg mesél a Klub Trocadero

Olvasási idő: < 1 perc

A könyvbéli történet alakulásával párhuzamban, a II. Magyar Klipszemlén is sikerrel szereplő BOMBA után megérkezett a KLUB Trocadero második videoklipje, s egyben az ötödik fejezete, a PUPU JAWAMBO. Az új epizód főszereplőjét a közönség eddig az autentikus gőzfürdőben forgatott videoklipből és plakátokról ismerhette meg, de már olvasható a teljes sztori a Klub Trocadero blogján!

A Klub Trocadero műfaját tekintve mood sztori, vagyis egy olyan, fejezetenként megjelenő könyv, ami a történetmesélésben több alkotási területet egyesít koncepcionálisan – az írást, az illusztrációt, a zenét és a filmet. Főszereplője Robika, akinek egyetlen szórakozása az, hogy „egy olyan nagyszabású buliról fantasztikál, ahova csakis a világ legfantasztikusabb meghívottjai tehetik be a lábukat, a házigazda szerepét pedig ő maga tölti be (ezen különleges alkalomkor természetesen arany mandzsettás tengerész zakót viselne rusnyadék pulóvere felett)”. A történetet a koncepció kitalálója, Persely Tamás reklámszövegíró kelti életre a könyv illusztrátora, Kerekes Kata közreműködésével.

Minden fejezethez tartozik egy moodboard-szerű illusztráció is, ami a legjellemzőbb elemekkel operálva ad nekünk képregényszerű tartalomjegyzéket arról, meddig is terjed Robika képzelete. Újszerű élményt jelenthet, ha a történetet először ezekből a mozaikokból rakjuk össze (lásd a fenti boardot az összes eddigi fejezet illusztrációjával), majd a könyv anyagát végigolvasva jutunk el a zenei kisfilmként is értelmezhető, szintén erősen illusztratív klipekhez.

Az ötletgazda, Persely Tamás a 2016-os TedxYouth-on élőben is elmesélte a Klub történetét, majd két zenésztársával együtt zárta az idei konferenciát a legfrissebb dal előadásával.
Blog: http://klubtrocadero.tumblr.com/