Overcast dal- és klippremier - Socfest

Overcast dal- és klippremier

Olvasási idő: < 1 perc

Ismét egy régi dalát rakta új köntösbe az OVERCAST. Ezúttal az Egy lélek emléke kapott új hangzást, és a szintis-vokalista Hajagos Luca munkája által egy vadiúj animált vizuált.

A húsz éves múltra visszatekintő budapesti csapat ismét visszatalált kezdeti önmagához. A súlyosabb, sötétebb atmoszférát megidéző letisztult dark hangzás nagyon is jellemző volt a zenekarra a kétezres évek legelején. Aztán mint sok más hasonló banda, őket is elérte a változás szele. Külső, belső hatásra az Overcast is a populárisabb, könnyebben emészthető dallamok felé vette az irányt. Habár az elmúlt több mint egy évtizedben szinte folyamatosan jelen volt a hazai underground életben a csapat, a kezdeti hangzást és ezzel járó hangulatot nem sikerült már átadni.

Két évvel ezelőtt azonban némiképp váratlanul a zenekar egyik legelső dala az Őrület Határán ismét visszakerült a repertoárba, és nem kis meglepetésre azonnal osztatlan sikert aratott a rajongók körében, mind az ős Cast fanok, mind az újabb idők Cast-ját ismerő tábor körében is.

Ezen a sikeren is felbuzdulva a banda, több régi szerzeményt is elővett, amelyek ma is aktuális tartalmának adtak új, modernebb hangzást. Első ilyen lett az Őrület Határán, ami újra felvéve, klipes formában jelent meg húsz év után újra, majd most az Egy Lélek emléke lett a soron következő ős Cast dal ami vadiúj hangzást kapott.

Aki élőben is szeretné látni és hallani a zenekart, az legközelebb február 11-én az S8 Undergroundban teheti meg.

Elérhetőségek:
Facebook: https://www.facebook.com/OvercastHungary
Instagram: https://instagram.com/overcast.hungary?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5jc9PxfeTCX0kE7NYMDpm8