étcsokoládé

Tudom mit eszel az idei Gourmet-n

Május 17-20 között rendezik a Gourmet fesztivált, amely híres a különleges ételeiről. Idén a gombóc, kaviár és pezsgő kerül a középpontba, íme néhány példa, mire gondoltak a séfek.


2018. május 16 Gourmet Fesztivál | 2018

Cukorsokk – így készíts baklavát!

A baklavát, ezt a csodálatosan édes, és idegesítően ragadós süteményt általában Törökországhoz kötjük. A legrégebbi feljegyzés a desszertről 1473-ból származik, Nem olcsó mulatság.


2014. január 24 Tipp Hopp Három

Sütik kutyafuttában

Ugyan nem vagyok híve a konyhai sietségnek, de a karácsonyi hajtásban bizony jól jönnek az olyan receptek, amik megkönnyítik a (reméljük szó szerint) elhavazott napjainkat.


2013. december 21 Tipp Hopp Három

Nyalakodjunk!

A múlt héten kimondottan meleg, sőt forró ételeket kínáltam a meleg ellen, most azonban pont az ellenkezőjét teszem: ezen a héten fagylalt receptek uralják a Tipp Hoppot. Ráadásul három olyan verziót mutatok meg, amik talán nem a legszokványosabbak. Szóval nyaljunk egyet!


2013. augusztus 02 Tipp Hopp Három

Muffin vagy cupcake?

Napjainkban egyre nagyobb sikernek örvendenek a kis sütemények. De honnan lehet megkülönböztetni, hogy muffin vagy cupcake van a terítéken? Nem a díszítésen múlik, hanem inkább az elkészítés módján, és azon, milyen alkalommal kerül asztalra. A cupcake alapvetően egy ünnepi, vaj alapú torta, mindig édes és általában díszítve van a teteje. Ezzel szemben a muffin –…


2013. február 11 Gasztronómia

Dobos, a hungarikum

Dobos C. József nevét még a gasztronómiában járatlan emberek is ismerik, de ha nem tudnak róla sok mindent, a hungarikummá avatott világhírű tortáját már biztosan kóstolták. Ezzel a rendhagyó TippHoppal Dobos mester előtt tisztelgünk, aki múlt héten lett volna 166 éves. A Magyar-Franczia szakácskönyv című gyűjteményéből szemezgettünk. Dobos teret adott a fantáziának, így sok helyen…


2013. január 26 Tipp Hopp Három

Vendégváró nyalánkságok

A vendégvárás gyakran sós ételekkel képzelhető el, nyilván a kötelezően (vagy nem kötelezően) elfogyasztott alkohol miatt. Pedig édességből is rengeteg lehetőség van, amit érdemes elkészíteni. A mostani receptek nagy adagokra íródtak, hogy ne kelljen számolgatással bajlódni. Szerintem így sem lesz elég…


2013. január 18 Tipp Hopp Három

Kicsi gesztenye…

Végre itt a gesztenyeszezon! A karácsonyi vásárok már elkezdődtek, előbújtak ódon, kültéri sütőjükkel és ruházatukkal a XX. század elejét idéző gesztenyeárusok. Mindenhonnan forralt bor és sült gesztenye illat árad. Igazán elegáns, háromfogásos menüvel készültem nektek, ami segít az ünnepi ráhangolódásban.


2012. november 30 Tipp Hopp Három