szalonna - Socfest

szalonna

Leporoljuk a pórét

Szerencsére már könnyen hozzá lehet jutni, és igen változatosan fel lehet használni. Bemutatunk három olyan receptet, amit tényleg könnyű elkészíteni, ráadásul gyorsan.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2014. május 09

Padlizsánt az asztalra

Tudtátok, hogy a nálunk már jól ismert padlizsán másik neve tojásgyümölcs (angolul eggplant)? És azt, hogy a burgonyafélék családjába tartozik? Az íze nem túl intenzív, ezért elég változatos felhasználási módja van, bár sokan csak kirántják.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2013. október 04

Jó fröccshöz jó ebéd kell!

A fröccsről mindenki hallott már, de talán eredetét kevesen ismerik. A legenda szerint 1842. október 5-én Fáy András vendégül látta fóti borospincéjében többek között Vörösmartyt és Jedlik Ányost, aki a szóda magyar feltalálója. A kifejezés eredetileg spicc volt, de Vörösmartynak nem tetszett, így helyette megalkotta a fröccs szót.

Mora' 2013. június 28 Tipp Hopp Három

Bűzbomba télire

Miután a múlt héten felébresztettük Csipkerózsikát, most el is üldözzük egy kis hagymaszaggal. Ezen a héten a vöröshagyma kerül a reflektorfénybe. De mire is jó pontosan ez a zöldség? Kitisztítja a hörgőket, enyhíti az arcüregekben lévő dugulást, csökkenti a légutak gyulladásos folyamatait, valamint a másodlagos baktériumfertőzéseket is képes legyőzni.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. november 23

Édesem, köményem-avagy az édeskömény formái

Aki kóstolta már valaha az ánizsos beütésű édesköményt, nem tudja többé kitörölni annak jellegzetes ízét. Magyarországon méltatlanul mellőzik (vagy mellőzték?), pedig nagyon jól illik a különböző húsokhoz, pláne a sertéshez, ráadásul meglehetősen széles a konyhai felhasználása is. Ennek bizonyítására három különböző típusú ételt mutatok be: egy párolt-és egy rakott fogást, valamint egy salátát.

Mora' | Tipp Hopp Három | 2012. szeptember 14