WOMEX

Nagyszerű történetek kezdete lehet a Budapest Ritmo

Vasárnap ért véget a Budapest Ritmo, a Hangvető és CAFé Budapest közös világzenei fesztiválja, amely Közép- és Kelet Európa legjelentősebb rendezvénye a műfajban. A rendezvény második kiadása minden tekintetben beváltotta a tavalyi első rendezvény sikere után megemelkedett várakozásokat.


2017. október 10 CAFe Budapest

A Cappella Fesztivál: dalok fentről és lentről

Észak és dél, Skandinávia és Afrika vokális zenéje lesz az idei A Cappella Fesztivál középpontjában. A fesztivált  június 17-19. között a Várkert Bazár Öntőház udvarán rendezi a tavaly a WOMEX-et is Budapestre hozó Hangvető. A II. Budapest A Cappella Fesztivál idén a Dunapest kortárs összművészeti rendezvénysorozatnak is része. Lenyűgözően változatos programmal jelentkezik a Budapest A Cappella Fesztivál: finn…


2016. június 14 Programajánló, Zene

Rekordokat döntött és álmokat teljesített be a WOMEX

A műfaj meghatározó képviselőinek elismerésével és az életmű díjas szenegáli zenész, Cheikh Lô koncertjével véget ért a nemzetközi világzenei színtér legrangosabb eseménye, a WOMEX. A négynapos budapesti rendezvénysorozatnak a Müpa, a Bálna és az A38 Hajó adott otthont. A régióban elsőként Budapest adott otthont – Piranha Arts és magyarországi partnere, a Hangvető szervezésében – a…


2015. október 30 Zene

A nyugat-afrikai zene nagyja Budapesten

Cheikh Lô, szenegáli zenész a nyugat-afrikai régió műfajait ötvözi, tekintélyes zenei és társadalmi hatást kifejtve. Jelenleg pályája csúcsán áll, a World Music Charts Europe ranglistáját vezeti és a WOMEX 2015 Életműdíj díjazottja. A mesterrel október 25.-én találkozhattok a MÜPA színpadán.


2015. október 13 Koncert, Programajánló

A világzene Budapestre költözik

A világzene fővárosává válik október 21-25. között Budapest, a WOMEX15 házigazdája. A WOMEX a műfaj első számú nemzetközi eseménye, egyszerre szakmai vásár és zenei fesztivál, ahol konferenciák, filmbemutatók és világszínvonalú koncertek színesítik a programot stratégiai partnerünk, a Müpa színpadán. Az eseményeket az ünnepélyes Gypsy HeartBeats megnyitó gála; majd a hagyományos díjátadó és az idei WOMEX…


2015. szeptember 30 Fesztivál, Zene | Koncert

WOMEX – a zene hidakat épít

Október 21-25. között Budapest lesz a házigazdája a világ legjelentősebb világzenei eseményének, a WOMEX-nek, a Piranha Arts és magyarországi partnere, a Hangvető szervezésében. A WOMEX15-re a világzenei családfa legkülönbözőbb ágairól érkeznek majd delegáltak, hogy a Kapcsolatépítő Találkozók és Prezentációk keretében új projekteket és együttműködéseket hozzanak létre.


2015. szeptember 22 Programajánló, Zene

Ősztől újra megtöltjük az A38 Hajót

A budapesti A38 Hajó már régóta több, mint egyszerű szórakozóhely. Az évi nyolcszáz koncertet, színházi előadást, kiállítást, irodalmi estet és filmvetítést tartó klub szeptember 1-én tartott sajtótájékoztatót.


2015. szeptember 02 Programajánló, Szórakozóhelyek

Sziget World Music: a világ legjobb tánczenéi

A világ számos pontjáról érkező, felhőtlen szórakozást garantáló tánczenét részesíti előnyben idén is a Sziget Világzenei Színpada. Az elismert programhelyszínen rendkívül színes a kínálat.


2015. április 24 Sziget | 2015