TOP5 karácsonyi ajándék kockáknak - Socfest

TOP5 karácsonyi ajándék kockáknak

Olvasási idő: 3 perc

Egy kockának nagyon könnyű karácsonyi ajándékot venni és nem minden kütyü drága. A titok annyi, hogy nem feltétlenül a boltokban, hanem a kisebb webáruházakban kell keresgélni. Ezen a listán nagyon hasznos és néhány ezer forintért kapható műszaki cikkek és kiegészítők bemutatásával szeretnénk segíteni neked, ha meg szeretnéd meglepni egy kocka ismerősödet karácsonykor.

Hordozható laptop asztal

A laptop asztal kitűnő karácsonyi ajándék kockáknak, akik az egeret akkor is használni akarják, ha nincs asztal előttük.

Remek ajándék azoknak, akik egész nap a laptopjukon akarnak lógni az íróasztal kényelmének egy részét megtartva, bárhol is járnak. Nekem is van egy ilyen padom és nagyon hasznos kiegészítőnek tartom, mert összecsukható, elfér egy táskában, állítható magasságú lábai vannak és külön hely van rajta az egérnek. Ha ez nem elég, a laptop padja ventilátorokkal vezeti el a hőt a gép alól és állítható a dőlésszöge. Olyan embereknek is szívesen ajánlom ezt a padot, akik irodai munkát végeznek és gyakran utaznak, mert egy kis irodát varázsolhatnak maguk köré vele, akár a földön ülve is.

Okosóra

A kocka ismerősöd lepd meg egy olcsó okoskarórával karácsonyra!

Okosórát már 4-5 ezer forintért is lehet vásárolni. Természetesen ennyiért nem egy szuperszámítógépet kapunk, hanem csak egy kicsi monitort, ami mutatja az időt és jelez, ha értesítést kaptunk. Ha jól választunk, ki lehet fogni olyan olcsó okoskarórákat is, amik az okostelefon-kor előtti mobiltelefonok szintjén állnak, azaz van bennük naptár, ébresztőóra, számológép, egy gyenge fényképezőgép, diktafon és akár telefonálásra is alkalmasak, saját SIM-kártyával.

Ha még többet szeretnél megtudni róluk, van egy cikkünk csak az okosórákról.

Okoskesztyű

Karácsony napján, a téli hidegben is lehet kockulni az okoskesztyű segítségével.

Az okoskesztyű segítségével belemélyedhetsz a telefonod piszkálásába a leggyönyörűbb havas tájak mellett elhaladva, bármilyen hideg is van. A kesztyű ujjainál elhelyezett anyagon keresztül érzékeli az érintőképernyő a nyomást és ami a legjobb, hogy gyerek méretben is kapható, így az egész család Facebookozhat a karácsonyi mászkálás közben.

Okosgyűrű

Elegáns és okos, minden ékszer és kütyükedvelő álma az okosgyűrű.

Az okosgyűrű még gyerekcipőben járó technológia, de egy-két helyről már rendelhetsz egyet Magyarországon is. A lényege, hogy egy apró NFC chip van a gyűrűben, amelynek te adhatsz funkciót (a paypass bankkártyák is ezen az elven működnek, csak azok arra vannak beállítva, hogy a számlaadataidat küldjék el az érintésnél). Megadhatod, hogy ha rákoppintasz valakinek a telefonjára, átküldjön egy névjegykártyát neki (ha bekapcsolta a másik fél az NFC-t a telefonján) vagy a honlapod hivatkozását küldje el az érintésnél, de céges beléptetőrendszereknél is bevethető.

TV okosító

A képernyő sohasem lehet túl nagy egy kocka számára. Karácsonyra érdemes egy TV okosítót szerezni.

5-6 ezer forintért már lehet kapni TV okosítót, ami a hangzatos név mögött lényegében annyit csinál, hogy WIFI-n keresztül TV képernyőre tükrözi a telefonod kijelzőjén lévő dolgokat és a hang lejátszását is a TV-re bízza. Egy pen-drive szerű apró cucc, amit a televízióba lehet dugni és rákapcsolni vezeték nélkül egy másik gépre. Ha a kedves kocka ismerősöd sok Let’s play-t néz a Youtube-on vagy szeret a telefonjával készült fotókból diavetítéseket tartani, akkor ez a tuti ajándék neki.