#Selfiexchibition - Socfest

#Selfiexchibition

Olvasási idő: < 1 perc

Március 20.-áig ingyenesen látogatható a #Selfiexchibition az Alap kávézóban. Kovács „KoPé” Péter kiállításának ötletét az ókori szobrok testtartása adta, és segítségükkel kritizálja a mai társadalmat.

20160218_185245A kiállítás megnyitóján kemény jellemzést kapott a szelfizés. Gyakorlatilag egy egész tájat, épületet, eseményt, személyt vagy bármit, amivel fotót készítünk, egónk táplálékává tesz. Elvonja a figyelmünk arról, ami épp történik és minket helyez a középpontba. Kőváry Zoltán, pszichológus, hozzátette a megnyitón, hogy fontos pont nem tükörképek alapján meghatározni önmagunk és szerinte az irónia képi nyelvén fogalmaz az alkotó munkáival.

A másik oldalról a szelfie viszont egyszerű örömforrás. Olyan, mint a csoki vagy a szerencsejáték. Egyszer-egyszer nem árt, csak ha túlzásba visszük akkor okozhat problémákat.

A kávézóban egy kis frissítővel a kezünkben lépkedhetünk az asztalok és székek között, megnézve az ismert, magaskultúrát képviselő szobrokat, egy erős tömegkulturális bevonattal. A hideg, nemes, jól megformált arcok egy olcsó telefonnal a kezükben, egyszerű hashtag-re tömörítik érzelmeik, melyről oldalakat áradoztak a művészek egykoron. Aki nagy rajongója a szelfizésnek humorral tekinthet a képekre, de sokan viszont azt láthatják benne, hogy nem minden méltó erre a közlésformára.

Kopé képei a digitális technika és az olajfestés ötvözésével készültek, és meg is vásárolhatjuk őket. A helyszínen a kiállítás és italok mellett a „Alternative Budapest” képsorozat több darabja is megtekinthető. További információk az Alternative Budapest honlapján találhatóak.