Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Tribe_Widget_Builder_Display has a deprecated constructor in /var/www/socfest.hu/wp-content/plugins/widget-builder/classes/custom-widget-display.php on line 19

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /var/www/socfest.hu/wp-content/themes/socfest2013/inc/rss.php on line 23
13 év után újra Dropkick Murphys! - Socfest 13 év után újra Dropkick Murphys! - Socfest

13 év után újra Dropkick Murphys!

Olvasási idő: < 1 perc

Június 17-én, 13 év kihagyás után, mindössze második magyarországi koncertjét adja a Budapest Park színpadán a Dropkick Murphys.

folderAz amerikai írek 1996 óta tépik a húrokat, közel húszéves múltjuk alapjaiban határozza meg a folklór és a punk kapcsolatát. A pörgős ütemek és a táncolható dallamok korábban nem találkoztak ilyen hatásos formában, az épp tíz éve megklipesített Tessie garantálta is, hogy a zenekar nevét az egész világ megismerhesse. A kezdeti időszak oi-punk hangzása, amiben még a tűzoltónak állt ex-frontember, a Street Dogs élén visszatért Mike McColgan is érdekelt volt, idővel annyira összeforrt a büszke gyökerekkel, hogy a hetvenes évek után ismét létjogosultságot nyerhetett a kelta punk, mint műfaji zsargon. Ennek pedig újonnan koronázott királyává vált az eddig nyolc lemezt kiadó Dropkick Murphys, akik szövegeikben hűek maradtak elveikhez, és az amerikai munkásosztály érdekvédelméhez, zenéjükben pedig saját hagyományaikhoz, amire egyként táncolhatnak mindazok, akik örömüket lelik Ken Casey-ék mindmáig inspiráló zenéjében, töretlen és egyenes üzenetében, vagy mindkettőben egyaránt.

A zenekar a Signed and Sealed in Blood album apropóján adja első hazai koncertjét, ami nem csak a nyár egyik legnagyobb bulijának ígérkezik, hanem kihagyhatatlan és hiánypótló élmény lesz rajongóknak és érdeklődőknek egyaránt. Az előzenekar a 11 éves székesfehérvári Fegyelmező Részleg, a negatív punk-rock képviselői. Volt egy sorozat az MTV-n, a Travis Pastrana vezette Nitro Circus. Ha máshonnan nem is, onnan biztosan ismerősen cseng az alábbi Dropkick Murphys nóta. Találkozzunk kedden, a Budapest Parkban!