Hárfa- és hálószobapop - Socfest

Hárfa- és hálószobapop

Olvasási idő: 2 perc

A négytagú, saját bevallása szerint elektronikus hárfapopot játszó Passed az elmúlt két év legnagyobb zenei felfedezettje. Az első lemezét januárban megjelentető zenekar ezúttal az A38 Hajó tetőteraszán lép fel augusztus 19-én a finom, melankolikus popzenét kínáló Belau társaságában.

A saját definíciója szerint elektronikus hárfapopot játszó, négytagú Passed jelenleg az egyik legizgalmasabb fiatal magyar zenekar. Az aktuális tánczenékből és klasszikus zenei hatásokból egyszerre merítő együttes alig két éve alakult, de A dal tehetségkutató révén már első számával, a Mesmerize-zal hatalmas sikert aratott. A nagyon tudatosan építkező, elegáns, nagyvonalú popzenét játszó Passed karakterét az énekes-hárfás Nizalowski testvérpár adja, a számok produkciós munkáit Szabó Levente végzi. A Passed első nagylemeze, a Dead Generation idén januárban jelent meg, és a premier az A38 Hajón volt.

Az a célunk, hogy amikor mondjuk tíz-húsz év múlva visszatekintünk erre az albumra és meghallgatjuk, akkor ez egy korképnek érződjön. Mind zenében, mind gondolatokban,történésekben – próbálunk reflektálni a világ nagy dolgaira – mondják egy interjúban, és a Passeden érződik is ez az elkötelezettség.

A Belau egészen friss projekt, Kedves Péter egyszemélyes, de januárban az A38 Hajón már teljes zenekarral bemutatkozott produkciója. Hálószobapop, befelé űrhajózós, álmodozós dreampop és downtempo elektronika ötvöződik ebben az elegáns és a legapróbb részletig alaposan kidolgozott projektben. “Elviszünk a tengerhez” – lényegében így lehet összefoglalni a Belau finom, utaztatós, elvágyódó romantikáját. A szeptemberben megjelent bemutatkozó dal is ezt hangsúlyozza, egyedi és hangulatos klipjével együtt: Island of Promise, Az ígéret szigete.

A Belau fellépését a Cseh Tamás Program támogatja.cstp-logo-web-small