Hétvégi kavalkád Budapesten - Socfest

Hétvégi kavalkád Budapesten

Olvasási idő: 2 perc

Szeptemberben mindig eljön ez a hétvége. Gyakorlatilag az egész városban program – hegyek várnak mindenkire. Összeállítottunk egy listát, hogy mi mindennel lehet eltölteni a hétvégét.

PLACCC Fesztivál

Kezdjünk egy kis kortárs cuccal. A Placcc fesztivál rengeteg különleges és megismételhetetlen produkciót valósít meg. A programfelhozatalról az alábbi cikkünkből tájékozódhattok:

PLACCC fesztivál – művészet a köztereken

Zenei felhozatal

Természetesen aki koncertre vágyik, annak sem kell messzire mennie. A Budapest Parkban pénteken Vad Fruttik – High Tech show lesz, az előre elkészített hanganyagok alapján egy elég erős elektronikus partira számíthatunk, amit másnap DJ Bobó követ, hogy a ’90-es évek rajongói is megtalálják a kedvükre valót. Ráadásul ez Bobónak a 25. éve a popszakmában, ami igazán nagy teljesítmény!

Eközben az Akváriumban a Muriel és az ék zenekar mutatja be a legújabb albumát. A Király utca 11 alatt a Besh o Drom húzza a talp alá valót, a Kobucit pedig pénteken a Pál Utcai Fiúk, szombaton a Szabó Balázs Bandája forgatja fel. Ez utóbbira vegyetek jegyet online, mert a helyszínen már elfogyott állítólag!

Illetve ezen a hétvégén lesz az 5. Punk kulturális találkozó is.

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Punk Kulturális Találkozó!
2017. szeptember 15. – 16. (Péntek – Szombat) elszabadul minden, aminek el kell szabadulnia.
Két napos őrület 2 színpadon az S8 Undergroundban

Andrássy úti forgatag

Szeptember közepén szokás megtartani az Európai Mobilitási Hét nevű egyhetes rendezvénysorozatot, aminek a keretein belül a város leghíresebb főutcája egy programokkal zsúfolt sétánnyá válik. Az autómentes napon a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Hősök teréig az alábbi programokra számíthatunk:

  • Andrássy Gasztro Sétány
  • MOBILITÁSI NAGYSZÍNPAD – Oktogon
  • BKK – Utcai aktivitások
  • Programok a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium területén
  • KÖZMŰ sétány
  • Járművek és egyéb érdekességek
  • Civil szervezetek
  • Terézvárosi korzó
  • Magyar Állami Operaház programja

Részletes programért kattints!

Az út külső végén, a Hősök terén pedig a már hagyománnyá vált Nemzeti vágta fogja felkavarni a port, a szó szoros értelmében. Erről az eseményről, és a tervezett világrekord-kísérletről az alábbi cikkünkben olvashattok részleteket.

500 ló és 1000 táncos a belváros szívében

 

Kulturális Örökség Napjai

Ezen a hétvégén lesz ez a programsorozat is. A város rengeteg különleges, az év többi részében zárt épületébe juthatunk be, megcsodálva annak pompáját és kulisszatitkait. Persze nem csak az épületeket lehet megtekinteni, rengeteg helyen lesznek különféle programok, tárlatok. A városnéző-fanatikusoknak pedig tematikus sétákat kínálnak, ami azért lehet érdekes, mert egy helyi lakos sosem nézi úgy a városát, mintha turista lenne.

Részletek itt: http://www.oroksegnapok.hu/ – sajnos nem mobilbarát az oldal.

Színházak éjszakája

A színpadi előadó-művészet rajongói immár hatodik alkalommal tölthetik el a szombat estéjüket a kedvenc teátrumaik közt bolyongva. (Mert ki lenne az, aki csak egy előadást akar megnézni?). Idén először először szerveznek az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézettel együttműködve színháztörténeti sétákat, melyek során nyomozhattok a nemzeti színházaink hűlt helyein, az eltűnő és megszülető budai színházak, az első hivatalos társulat és a pesti broadway után, vagy épp barangolhattok Újlipóciában.

A hagyományokhoz híven a programsorozat már délután elkezdődik és egészen másnap hajnalig tart. Részletesen itt: https://www.szinhazakejszakaja.hu

Túl nagy a zsongás? Olvasás Éjszakája!

Számtalan izgalmas programmal várják az irodalom szerelmeseit az ország több városában. Több könyvkiadó, könyvesbolt rendez író-olvasó találkozókat és beszélgetéseket, na meg persze közös olvasást.

Az est teljes programját az eseménynél találjátok.

Nem elég?

Ha nem elég az itt felsorolt programmennyiség, nézd meg a térképes eseménykeresőnk béta változatát és keress valamit, ami igazán kedvedre való.

https://e.socfest.hu