II. Klauzál Majális és focigála - Socfest

II. Klauzál Majális és focigála

Olvasási idő: < 1 perc

Májusfa-állítás, focigála, élőfestés, makettjáték, jazz és gerillajóga is szerepel az idei Klauzál Majális programjában.

A Negyed6Negyed7 Fesztivál és a Klauzália csoport először 2013. május elsején szervezett hagyományteremtő céllal egész napos szabadtéri programsorozatot a VII. kerület egyik kevéssé kihasznált közterületére, a Klauzál térre. A programmal azt a célt tűzték ki, hogy a lakók, helyi közösségek, üzletek, vendéglátóhelyek bevonásával megpróbálják a helyi közösséget erősíteni egy tartalmas, egész napos ünnepséggel. Az első rendezvény sikerét bizonyítja a több száz résztvevő: a környék lelkes focistái, a fűben festegető gyerekek, piknikező szülők sokasága lepte el az amúgy jobbára kihasználatlan teret.

Az idei Majálison ezt a hagyományt szeretnék tovább erősíteni, két olyan csoport közreműködésével, amelyek eddig is elkötelezettek voltak a VII. kerületben élő-alkotó közösségek felkarolása, erősítése terén. A Klauzália csoport és a Negyed6Negyed7 Fesztivál közös célja a helyi értékek feltárása és a környék jövőképének közös felvázolása – ennek szellemében rendezik meg második alkalommal a Klauzália Majálist.

A programsorozatban ismét lesz Futball Gála, májusfa-állítás, tematikus városi séták, gerillajóga, kézműves foglalkozások, élőfestés, kötőklub, jam session, valamint műhelymunka gyerekeknek. Idén – a Klauzál tér tervezett felújítására is tekintettel – makettjátékot szerveznek, hogy a gyerekek mutathassák meg, ők hogyan képzelik el a tér jövőjét. Idén is lesz élőfestés és kiállítás (az 1000% csapatának jóvoltából), szintén élőzenés kísérettel. A majálison akusztikus élőzenéről is gondoskodnak – a lakók nyugalmát is szem előtt tartva -, a környék egyik kedvelt gitár-szaxofon duójával, Kardos Dániel és Vázsonyi János fellépésével, Ágoston Bélával kiegészülve.

Mindenkit szeretettel várnak tehát május elsején a Klauzál térre délelőtt 10-től este 8-ig!