III. UbikEklektik Fesztivál - Socfest

III. UbikEklektik Fesztivál

Olvasási idő: 2 perc

Az UbikEklektik egy párhuzamos jelenben játszódó, összművészeti fesztivál, csavargató sci-fi vizuállal, akusztikus balkán-gypsy beatekkel, ambient chill és goa életérzéssel, tisztességes live techno szétmenéssel, házisörrel, minden földi és égi jóval – no meg egy kiadós filmforgatással. A két, valóban eklektikus napot a speciálisan erre az alkalomra főzött Ubik sörön kívül a Bohemian Betyars dupla kislemezbemutató koncertje köti össze. Rengeteg remek zenekar, változatos DJ-szettek.

Január 14-én (szerdán) 20:00 órától Bohemian Betyars kislemezbemutató, Join da Tease (F), Antonia Vai (H/S), Deepfields Delay, Li & Baco. Január 15-én (csütörtökön) pedig Muriel, Masala Soundsystem (PL), NasCa, Nasgul, ApeRape és szintén Bohemian Betyars.

A Bohemian Betyars 2009 hajnalán alakult, mikor az énekes, és a villanygitáros egy borozással és pálházi lófingató pálinkázással eltöltött este után kitalálták, hogy együtt fognak zenélni. Miskolc fattyai közül, tereket és kocsmákat járva szedtek össze egy hegedűst, egy szaxofonost, egy bőgőst és egy dobost, és ezzel meg is született a hat tagból álló speed folk freak punk zenekar.

A Muriel egy mélyen a 60-as évek műfaji dzsungelében gyökeret vert, URH barát rockzenekar a kettőezertizes évekből, a kettőezertizes éveknek. Egyéves pályafutásuk alatt ‘Check-in’ one two’ című dupla kislemezük dalaival előzenekarai voltak a 30y, Kiscsillag és a The Carbonfools formációknak.

A Masala a varsói elektronikus zenei élet talán legnagyobb létszámú és egyik leginnovatívabb csoportosulása. Ennek egyik leágazása ez a világzenét a reggae-vel, elektronikával, hiphoppal és kavalival ötvöző, elképesztően lendületes soundsystem formáció, amelynek tagjai húzós ritmusokat vegyítenek éteri költészettel – bármily furcsán is hangzik mindez.

A magyar származású, Svédországban született, de egy ideje Budapesten élő svéd énekes/dalszerző, Antonia Vai a stockholmi klubszínpadokon tört be a svéd zenei életbe, és szerzett magának egyre növekvő közönséget. Javarészt angol nyelvű dalaival – amelyek mindegyike egy-egy szenvedélyes, kiszámíthatatlan történet – saját világot teremt, és a legszebb dalszerző-előadói hagyományokat követi. „Bohém souldívának” is szokták nevezni, de alapvetően folkos, akusztikus, gazdagon ritmizált, költői darabjai gyönyörűen egyensúlyoznak a melankólia és a dinamizmus határán.

A francia Join da Tease neve (Szállj Be A Buliba!) pontosan leírja, hogy miről is van szó: a hamisítatlan “urban reggae” zenekar a Bohemian Betyars testvérbandája is lehetne. Vibráló ska, Manu Chaós utcazene, dub, elektro és hip-hop kavarog rendkívül energikus zenéjében.

A vad speedfolk-freakpunk koncerteket mindkét nap nagyszabású DJ-szettek zárják, hasonlóan eklektikus felfogásban, a psytrace-től a techhouse-ig. Jegyár: 1000 Ft. (elővételben kapható). Kétnapos bérlet: 1500 Ft.

Jegyvásárlás:

http://www.a38.hu/hu/program/bohemian-betyars-hu-join-da-tease-fr-antonia-vai-se-deepfields-delay-li-baco

http://www.a38.hu/hu/program/bohemian-betyars-hu-muriel-hu-masala-soundsystem-pl-nasca-nasgul-aperape

A fesztivál támogatója a Francia Intézet, a Lengyel Intézet és a Visegrad Fund.