Indul az ARTplacc - Socfest

Indul az ARTplacc

Olvasási idő: 2 perc

A hazai, fiatal kortárs kultúra legmenőbb intézményeit, produkcióit, alkotóit és előadóit kínálja a tihanyi ARTplacc kortárs művészeti és design fesztivál, július 22-től július 26-ig, a Balaton partján, a tihanyi révnél. Kiállítások és mozi, zenekarok, design, DJ-k és fotóbloggerek, étel, ital, kortárs tánc, színház, irodalom és függőágyak. Az ARTplacc a nyár egyik legizgalmasabb eseménye lesz.

artplacc1A tematikusan felépülő ötnapos rendezvényen az egyes művészeti ágak programjai mellett egyaránt lesznek workshopok, beszélgetések, interaktív foglalkozások, külön a legfiatalabb korosztály számára is. A délután a szakmai beszélgetéseké, a gyerekszínházi és egyéb családi programoké, melyek aztán, az éjszaka közeledtével folyamatosan váltanak át a szórakozásba: minden este lesz mozi és színházprogram, naplementekor felvezető, warm-up szettek, majd az élőzenés koncertek után ismét DJ-k szelektálják a zenét. A művészeti programban különféle projektekkel vesz részt a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Ludwig Múzeum, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Magyar Képzőművészeti Egyetem és idén először a Design Terminál is.

Az ARTplacc idei művészeti programja a feltörekvő fiatal művészekre koncentrál. Ennek részeként az eddigi galéria sátor megannyi képzőművészeti „one-man show”-nak ad helyet, ahol a kiállító 35 év alatti képzőművészek saját maguk is jelen lesznek. A fesztivál színpadán pedig szintén olyan nevekkel találkozhatunk, akiket fiatal koruk ellenére egyre többen emlegetnek már.

Amellett, hogy a fesztivál a hazai kortárs képzőművészet és az idei évtől a design egyik kihagyhatatlan eseménye, egyben egy olyan hatalmas kerti parti is, ahol vegyülhetnek egymással a művészeti ágak képviselői és a kultúrhelyek törzsközönségei. Itt egymásra találhatnak az újdonságokra kíváncsi látogatók és a hazai progresszív művészek, előadók és alkotócsoportok. Célközönsége a kultúrafogyasztók, a Balaton- és az északi part patriótái, városból kiszakadni vágyók közössége, akik a Balaton-parton is hiányolják az urbánus világ kulturális nyüzsgését, vagy akiket érdekel, hol tart a kortárs művészet, a design, az irodalom és a könnyűzene.

Fellépők

Itt és most csupán néhányat emelünk ki az idei ARTplacc több mint száz izgalmas fellépőjéből, szereplőjéből és kiállítójából. A részletes listáért tekintsétek meg az online programfüzetet.

Képzőművészek: Bartha Máté, EJTech (Esteban de la Torre, Kárpáti Eszter Judit), Hitka Viktória, Klenyánszki Csilla, Kovách Gergő, Nemmivoltunk Crew, No Signal Blue, Péli Barna, Puklus Péter, Sec.Co & Fresh K.O., Szombat Éva

Designerek: ab concrete, Anna Amélie, Balcsi Original & DVA, Beton workshop, Eperfa, Hard Body Hang, Hannabi, Kezemura, Kis Balatonhatározó, Kiss Miklós, Logifaces, Lublóy Zoltán, MONGE design, Nemesi Anna, NUBU, Pelso, Pos1t1on, Rollark, Rubidium, Szövetség39, The FOUR.

Zenekarok: Gustave Tiger, MYGL, Dorothy’s Legs, Polar Dear, Gazsi Rap Show, Blahalouisiana

Dj-k: Tesco Disco, Klág Dávid (Index) és Libor Anita (Index) – Index kultrovat warm up dj set, Popméter, Decentralizált Pálmafák

Irodalom: a MOME Irodalmi Intézet tagjai, a Gömbhalmaz alkotócsoport szerzői, Csodaceruza magazin, Peter Balko író (SK), a budapesti Szlovák Intézet támogatásával. Szabó Imola Julianna “betűéspixelrakodómunkás”, Kemény Zsófi író-slammer, Nagy Eszter Anna (PoetVlog)

Jegyek

A rendezvényre korlátlan fesztivál belépő, amely minden programra érvényes 5000 Ft-ért, VIP bérlet pedig 10 000 Ft-ért váltható. A napi jegyek az adott napon 10 órától válthatók 1500 Ft-ért, a 14 év alatti gyermekeknek pedig díjtalan a fesztivál látogatása.

A kempingezéshez pedig egy éjszakára 1000 Ft-ért válthattok sátorhelyet.

Élvezzétek ki a Balaton és a kultúra csodás kombinációját megalkotó, családias légkörű ARTplaccot!